Putin numeşte rebeliunea grupului de mercenari Wagner o „campanie criminală”

Preşedintele rus Vladimir Putin numeşte rebeliunea grupului de mercenari Wagner o „campanie criminală” şi spune că „Rusia se va apăra”.

683 afișări
Imaginea articolului Putin numeşte rebeliunea grupului de mercenari Wagner o „campanie criminală”

Putin numeşte rebeliunea grupului de mercenari Wagner o „campanie criminală”

Putin a spus că şeful Wagner "a trădat" Rusia din "ambiţie personală".

Rebeliunea Wagner „e un cuţit în spate” pentru Rusia, a adăugat Putin.

„Vom face totul pentru a apăra Rusia”, a adăugat acesta.

Într-un discurs televizat, Putin a promis să pedepsească "trădătorii". Preşedintele rus a făcut apel la „unitate”, spunând că nu va permite un război civil în Rusia.

Totodată, Putin a recunoscut că situaţia este "dificilă" în Rostov, în sudul Rusiei.

„Rusia duce astăzi o luptă grea pentru viitorul său, respingând agresiunea neonaziştilor şi a stăpânilor lor. Practic, întreaga maşinărie militară, economică şi informaţională a Occidentului este îndreptată împotriva noastră. Noi luptăm pentru vieţile şi securitatea poporului nostru, pentru suveranitatea şi independenţa noastră. Pentru dreptul de a fi şi de a rămâne Rusia - un stat cu o istorie de o mie de ani. Această bătălie, când se decide soarta poporului nostru, necesită unitatea tuturor forţelor, unitate, consolidare şi responsabilitate. Atunci când tot ceea ce ne slăbeşte, orice fel de discordie, pe care duşmanii noştri externi o pot folosi şi o folosesc pentru a ne submina din interior, trebuie să fie lăsată deoparte. Şi astfel, acţiunile care divizează unitatea noastră sunt, în esenţă, o apostazie faţă de poporul nostru, faţă de camarazii noştri de arme care luptă în linia întâi chiar acum. Este o înjunghiere în spatele ţării noastre şi al poporului nostru. Aceasta este exact lovitura care a fost dată Rusiei în 1917, când ţara a luptat în Primul Război Mondial. Dar victoria i-a fost furată. Intrigile, certurile, jocurile politice pe spatele armatei şi al poporului au dus la cel mai mare şoc, la distrugerea armatei şi la dezintegrarea statului, la pierderea unor teritorii vaste. Rezultatul a fost tragedia războiului civil. Ruşii i-au ucis pe ruşi, fraţii şi-au ucis fraţii, iar interesele lucrative au fost culese de tot felul de aventurieri politici şi forţe străine care divizau ţara şi o sfâşiau. Nu vom permite ca acest lucru să se întâmple din nou”, a afirmat Putin.
 
Potrivit lui Putin, se vor depune eforturi pentru a stabiliza situaţia din Rostov pe Don, unde activitatea autorităţilor civile şi militare este efectiv blocată: „În calitate de preşedinte al Rusiei şi comandant suprem, în calitate de cetăţean al Rusiei, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a apăra ţara, pentru a proteja ordinea constituţională, viaţa, securitatea şi libertatea cetăţenilor săi. Cei care au organizat şi pregătit revolta militară, care au ridicat armele împotriva camarazilor lor de arme, au trădat Rusia. Şi vor fi traşi la răspundere pentru asta. Şi îi îndemn pe cei care sunt târâţi în această crimă să nu facă greşeala fatală şi tragică, unică, să facă singura alegere corectă - să nu mai participe la acţiunile criminale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici