Putin ordonă ca persoanele care au fugit din calea războiului şi s-au mutat în Rusia să primească un ajutor social

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret care introduce beneficii financiare pentru persoanele care au părăsit teritoriul ucrainean şi s-au mutat în Rusia, inclusiv pensionari, femei însărcinate şi persoane cu handicap.

17741 afișări
Imaginea articolului Putin ordonă ca persoanele care au fugit din calea războiului şi s-au mutat în Rusia să primească un ajutor social

Decretul, publicat pe un portal guvernamental, stabileşte plăţi lunare de pensii de 10.000 de ruble (170 de dolari) pentru persoanele care au fost forţate să părăsească teritoriul Ucrainei începând cu 18 februarie. Persoanele cu dizabilităţi vor fi, de asemenea, eligibile pentru acelaşi sprijin lunar, în timp ce femeile însărcinate au dreptul la un beneficiu unic, relatează Reuters.

Decretul precizează că plăţile vor fi efectuate pentru cetăţenii Ucrainei şi pentru autointitulatele Republici Populare Doneţk şi Luhansk, două entităţi separatiste susţinute de Rusia în estul Ucrainei pe care Moscova le-a recunoscut ca independente în februarie, într-o mişcare condamnată de Ucraina şi de Occident ca fiind ilegală.

La 18 februarie, Putin a ordonat ca fiecare persoană care a sosit în Rusia din Doneţk şi Luhansk să primească o plată de 10.000 de ruble.

Moscova a oferit ucrainenilor paşapoarte ruseşti în ceea ce Ucraina şi Statele Unite spun că este un efort ilegal al Moscovei de a anexa teritoriul pe care l-a ocupat ca parte a ceea ce consideră a fi o acaparare imperialistă a teritoriului rusesc. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici