Putin promite susţinătorilor săi reintroducerea titlului de "Erou al Muncii Socialiste" vineri

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit vineri cu activişti ce au servit în campania sa electrotală, în urmă cu un an, şi a promis că va reinstitui un titlu acordat în perioada sovietică, "Erou al Muncii Socialiste", până vineri seara.

217 afișări
Imaginea articolului Putin promite susţinătorilor săi reintroducerea titlului de "Erou al Muncii Socialiste" vineri

Putin promite susţinătorilor săi reintroducerea titlului de "Erou al Muncii Socialiste" vineri (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În (fosta) Uniune Sovietică, aveam titlul de «Erou al Muncii Socialiste» care, în opinia mea, era justificat", a declarat Putin vineri dimineaţa la Rostov-pe-Don, în cadrul unei întâlniri cu membri ai stafului Frontului Rusia Tuturor, care au contribuit la succesul realegerii sale pentru al treilea mandat, relatează RIA Novosti în pagina electronică de vineri.

El a declarat că va da ordinele necesare pentru reintroducerea titlului până vineri seara, după mai bine de două decenii de la renunţarea la acesta.

Titlul, introdus pe timpul lui Iosif Stalin, a fost utilizat cu scopul de a lăuda muncitorii civili pentru "realizări în muncă" şi amplificarea eficienţei acesteia.

Iniţiativa de a reînvia acest titlu a fost anunţată de Putin la ultima întâlnire cu activiştii săi, în decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici