Putin: Rusia şi Belarus sunt împinse să "accelereze procesul de unificare" ca răspuns sancţiunile colective din partea Occidentului

Rusia şi Belarus sunt împinse să "accelereze procesul de unificare" ca răspuns la presiunile politice şi sancţiunile colective din partea Occidentului, a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin.

15017 afișări
Imaginea articolului Putin: Rusia şi Belarus sunt împinse să "accelereze procesul de unificare" ca răspuns sancţiunile colective din partea Occidentului

Putin: Rusia şi Belarus sunt împinse să "accelereze procesul de unificare" ca răspuns sancţiunile colective din partea Occidentului

Rusia şi Belarus sunt împinse să "accelereze procesul de unificare" ca răspuns la presiunile politice şi sancţiunile din partea "Occidentului colectiv", a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin.

Preşedintele rus a promis să consolideze legăturile tehnologice, industriale, agricole şi culturale dintre cele două ţări vecine aliate, care au colaborat în lansarea de atacuri împotriva Ucrainei. Atât Rusia, cât şi Belarus s-au confruntat cu sancţiuni din partea Occidentului, reltează Yahoo News.

"La urma urmei, împreună este mai uşor să minimizăm pagubele provocate de sancţiunile ilegale impuse, mai uşor să dezvoltăm noi competenţe şi să extindem cooperarea cu ţările prietene", a declarat Putin.

Comentariile vin la câteva zile după ce, miercuri, NATO a invitat în mod oficial Finlanda şi Suedia să se alăture alianţei militare. Putin a reacţionat la această extindere istorică, ameninţând că va răspunde cu aceeaşi monedă dacă infrastructura militară sau trupele NATO vor fi plasate în cele două ţări nordice.

Bombardiere ruseşti au tras săptămâna trecută pentru prima dată rachete de croazieră din Belarus, au afirmat serviciile secrete ucrainene. Putin a promis că va oferi Belarusului un sistem de rachete capabil să lanseze rachete nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici