Putin s-a îndrăgostit de moneda chinezească: vom promova plăţile în yuani cu ţările terţe

Din declaraţiile şefului Rusiei reiese că doar lapte şi miere curge în urma discuţiilor cu Xi Jinping.

584 afișări
Imaginea articolului Putin s-a îndrăgostit de moneda chinezească: vom promova plăţile în yuani cu ţările terţe

Putin s-a îndrăgostit de moneda chinezească: vom promova plăţile în yuani cu ţările terţe

Aflată în căutare disperată de aliaţi pentru a duce războiul din Ucraina, Rusia curtează puternic China.

Moscova vrea să „folosească yuanul chinezesc în plăţi cu ţări din Asia, Africa şi America Latină”. Preşedintele Vladimir Putin a spus acest lucru în timpul unei întâlniri cu omologul său chinez Xi Jinping. „Sunt sigur – a subliniat Putin – că aceste forme de plată vor fi dezvoltate între Rusia şi parteneri şi colegi din ţări terţe”, relatează agenţia RIA Novosti.

„Practic toţi parametrii” au fost conveniţi între Rusia şi China pentru construcţia conductei Forza of Siberia 2 pentru exportul de gaz rusesc în China, care se va adăuga la Forza of Siberia 1, deja funcţională, a adăugat Putin, citat de agenţiile ruse.

Liderul de la Kremlin a afirmat în timpul discuţiilor de format mic cu preşedintele chinez Xi Jinping „a avut loc un schimb de opinii foarte substanţial şi sincer cu privire la perspectivele de dezvoltare în continuare a legăturilor ruso-chineze şi de consolidare a coordonării pe scena mondială”, relatează Ria Novosti.

În schimb, Putin nu plănuieşte să poarte discuţii cu omologul său american Joe Biden, după ce a vorbit cu liderul chinez Xi Jinping. Consilierul preşedintelui rus, Iuri Uşakov, a declarat asta reporterilor, afirmând că „ştiu doar că o astfel de întâlnire nu este prevăzută”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici