Putin schimbă strategia. Rusia sugerează că ar putea reduce amploarea operaţiunilor militare în Ucraina

Un comandant militar rus a anunţat, vineri după-amiază, că Administraţia Vladimir Putin analizează posibilitatea limitării operaţiunilor militare doar la regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, ceea ce ar însemna o reducere a amplorii ofensivei militare.

73329 afișări
Imaginea articolului Putin schimbă strategia. Rusia sugerează că ar putea reduce amploarea operaţiunilor militare în Ucraina

Serghei Rudskoi, şeful Direcţiei operaţionale din cadrul Statului Major al armatei ruse, a declarat, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de Sky News şi BBC News, că prima etapă a operaţiunii militare în Ucraina este aproape finalizată, astfel că acum "principalul obiectiv" este "eliberarea" regiunii Donbas, care include Lugansk şi Doneţk. "Principalele obiective ale primei etape operaţionale au fost în general atinse. Potenţialul combatant al forţelor armate ucrainene a fost redus considerabil, ceea ce face posibilă concentrarea eforturilor principale pe atingerea principalului obiectiv, eliberarea Donbasului", a afirmat oficialul militar rus.

La începutul intervenţiei militare, preşedintele Vladimir Putin anunţase că obiectivele sunt "demilitarizarea" şi "denazificarea" Ucrainei. Declaraţiile făcute vineri de Serghei Rudskoi sugerează că Administraţia de la Moscova intenţionează să reducă amploarea ofensivei militare în Ucraina.

Tot vineri, Serghei Rudskoi a anunţat că 1.351 de militari ruşi au murit de la începerea confruntărilor militare în Ucraina, iar alţi 3.825 au fost răniţi.

Un oficial din cadrul NATO a anunţat miercuri, sub protecţia anonimatului, că estimările Alianţei Nord-Atlantice sunt că armata rusă a pierdut între 7.000 şi 15.000 de militari în Ucraina. Armata ucraineană a anunţat că armata rusă a pierdut 15.600 de militari în confruntări, în timp ce Statele Unite au estimat că sunt cel puţin 7.000 de militari ruşi morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici