Putin scrie într-un articol despre o urmărire de balene, cu "adrenalină"

Premierul rus, Vladimir Putin, a povestit despre o urmărire de balene cu "adrenalină", la care a luat parte în timpul concediului pe care l-a petrecut în Pacific, în pofida mirosului urât degajat de gura mamiferului, într-un articol care urmează să apară într-o publicaţie rusească.

25 afișări
Imaginea articolului Putin scrie într-un articol despre o urmărire de balene, cu "adrenalină"

Putin scrie într-un articol despre o urmărire de balene, cu "adrenalină" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest articol, scris pentru revista lunară Ruski Pioner, liderul rus descrie în detaliu cum a urmărit o balenă gri în Extremul Orient rus, pe o mare cu valuri de trei metri, cu scopul de a lansa un harpon pentru a prelava un eşantion din pielea mamiferului.

"A fost cel mai interesant dintre evenimentele legate de faună la care am participat. Nici nu se compară cu protocolul diplomatic", mărturiseşte Putin în acest text, după care AFP şi-a procurat o copie.

"Un bărbat are nevoie de senzaţii noi. Este (un lucru) esenţial", continuă el în articol, intitulat "Adrenalină".

În privinţa problemei securităţii, "aceasta se rezolvă uşor", în opinia premierului.

"Eu hotărăsc ce fac şi când, iar cei însărcinaţi cu securitatea se gândesc cum să garanteze securitatea", a continuat el.

Vladimir Putin, care îşi cultivă imaginea de bărbat viril, s-a apropiat, în această vară, de un urs brun, în Extremul Orient.

Aceste aventuri, foatre mediatizate, au suscitat speculaţii asupra intenţiilor lui Vladimir Putin, preşedinte al Rusiei între 2000 şi 2008, de a candida pentru un nou mandat, în 2012.

Putin, care în trecut a îndemnat la "urmărirea teroriştilor inclusiv la toaletă" sau "în (sistemul de) canalizare" pentru a fi prinşi, a făcut o glumă din acelaşi registru şi cu privire la balenă.

"Îi miroase gura într-un mod specific. (Degajă) un asemenea miros, încât ne-am privit (reciproc) pe vapor (cu oamenii de ştiinţă) pentru a vedea dacă nu cumva cineva a suferit vreun accident", scrie el.

Putin se află la a doua experienţă ca jurnalist. El a scris, deja, pentru aceeaşi revistă, un articol despre problema concedierilor, în perioada crizei financiare.

Ruski Pioner a fost creată de un jurnalist din cadrul cotidianului Kommersant, Andrei Kolesnikov, care face parte, de mai mulţi ani, din echipa de jurnalişti care îl însoţesc pe Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici