Putin se întâlneşte luni, la Teheran, cu liderul suprem iranian ayatollahul Ali Khamenei

Vladimir Putin se întâlneşte luni cu liderul suprem iranian Ali Khamenei, la Teheran, anunţă vineri Kremlinul, în contextul în care Moscova îndeamnă de mai multe luni la formarea unei coaliţii extinse, din care să facă parte şi Iranul, contra SI în Siria, relatează AFP în pagina electronică.

726 afișări
Imaginea articolului Putin se întâlneşte luni, la Teheran, cu liderul suprem iranian ayatollahul Ali Khamenei

Putin se întâlneşte luni, la Teheran, cu liderul suprem iranian ayatollahul Ali Khamenei (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

 

Putin urmează să se concentreze, în cadrul acestei vizite, asupra unor "probleme în relaţiile bilaterale, inclusiv energia atomică, petrol, gaze şi cooperării militaro-tehnice", a anunţat vineri Iuri Uşakov, un consilier în domeniul politicii externe al şefului statului rus.

Preşedintele rus urmează să se întâlnească, de asemenea, cu omologul său, preşedintele Hassan Rohani.

Pe de altă parte, Kremlinul consideră vizita preşedintelui francez Francois Hollande la Washington şi Moscova reprezintă un pas către crearea unei coaliţii antiteroriste, a declarat Uşakov pentru presă, relatează Reuters în pagina electronică.

Putin urmează să se întâlnească cu Hollande la Moscova pe 26 noiembrie, pentru a discuta despre lupta împotriva terorismului şi criza siriană, a precizat consilierul rus.

"Înainte de Moscova, preşedintele francez va vizita Washingtonul, iar noi considerăm acest lucru drept crearea celei mai largi coaliţii antiteroriste", a spus Uşakov, adăugând că Putin şi Hollande se vor întâlni din nou la Conferinţa de la Paris (COP21), pe 30 noiembrie.

În cadrul vizitei în Iran, luni, Putin va discuta cu Khamenei şi Rohani despre războiul din Siria, programul nuclear iranian şi lupta împotriva terorismului - inclusiv împotriva grupării Statul Islamic (SI), a mai precizat Uşakov.

Liderul de la Kremlin urmează ca în cadrul vizitei în Iran să ia parte, de asemenea, la o reuniune a Forumului ţărilor exportatoare de gaze naturale (GECF), o organizaţie interguvernamentală din care fac parte 11 dintre liderii lumii în producţia de gaze naturale (Algeria, Bolivia, Egipt, Guineea Ecuatorială, Iran, Libia, Nigeria, Qatar, Rusia, Trinidad şi Tobago şi Venezuela).

Potrivit lui Uşakov, preşedinţii Boliviei şi Venezuelei au solicitat întâlniri cu Putin, iar Kremlinul "încearcă să găsească loc" în programul încărcat al acestuia la această reuniune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici