Putin se va întâlni, vineri, cu mamele militarilor care luptă în războiul din Ucraina

  • Preşedintele Vladimir Putin se va întâlni vineri cu mamele soldaţilor care luptă în Ucraina, a anunţat Kremlinul, în contextul în care cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace se află în cea de-a zecea lună.
  • Războiul din Ucraina a ucis şi rănit zeci de mii de soldaţi de ambele părţi, potrivit Statelor Unite, iar invazia rusă a declanşat cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.
875 afișări
Imaginea articolului Putin se va întâlni, vineri, cu mamele militarilor care luptă în războiul din Ucraina

Putin se va întâlni, vineri, cu mamele militarilor care luptă în războiul din Ucraina

Sute de mii de militari ruşi au fost trimişi să lupte în Ucraina, inclusiv o parte din cei peste 300.000 de rezervişti care au fost chemaţi în cadrul unei mobilizări anunţate de Putin în septembrie.
 
În ajunul Zilei Mamei, care este sărbătorită în Rusia în ultima duminică din noiembrie, Vladimir Putin se va întâlni cu mamele militarilor care participă la operaţiunea militară specială", a precizat Kremlinul într-un comunicat.
 
Kremlinul a precizat că Putin se va întâlni cu mamele rezerviştilor chemaţi la luptă, precum şi cu soldaţii profesionişti ai forţelor armate, potrivit Reuters.
 
Putin a declarat că nu regretă lansarea a ceea ce el numeşte "operaţiunea militară specială" a Rusiei împotriva Ucrainei şi prezintă războiul drept un moment de cotitură în care Rusia a ţinut piept în sfârşit unei hegemonii occidentale arogante, după zeci de ani de umilinţă în anii care au trecut de la căderea Uniunii Sovietice în 1991.
 
Ucraina şi Occidentul spun că Putin nu are nicio justificare pentru ceea ce ei cataloghează drept un război de ocupaţie de tip imperial. Ucraina spune că va lupta până când ultimul soldat rus va fi expulzat de pe teritoriul său.
 
Ucraina nu-şi dezvăluie pierderile. Rusia şi-a dezvăluit public ultima dată pierderile la 21 septembrie, când ministrul apărării, Serghei Şoigu, a declarat că 5.937 de soldaţi ruşi au fost ucişi. Însă acest număr este cu mult sub majoritatea estimărilor internaţionale.
 
Cel mai înalt general al Statelor Unite a estimat, la 9 noiembrie, că Rusia şi Ucraina au avut fiecare peste 100.000 de soldaţi ucişi sau răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici