Putin şi Berlusconi glumesc despre posibilitatea de a rămâne premieri "până la 120 de ani"

Vladimir Putin şi Silvio Berlusconi au discutat în glumă sâmbătă despre posibilitatea de a rămâne la putere "până la 120 de ani", în cursul unei întâlniri relaxate la reşedinţa din apropiere de Moscova a premierului rus.

14 afișări
Imaginea articolului Putin şi Berlusconi glumesc despre posibilitatea de a rămâne premieri "până la 120 de ani"

Putin şi Berlusconi glumesc despre posibilitatea de a rămâne premieri "până la 120 de ani" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform imaginilor de la întâlnire transmise de canalul de televiziune NTV, premierul italian ar fi anunţat vineri, la un forum desfăşurat la Iaroslavl, că va finanţa cercetări care să permită creşterea spectaculoasă a speranţei de viaţă.

"Adică o să trăim până la 120 de ani?", l-a întrebat, zâmbind, Putin, în condiţiile în care în Rusia speranţa de viaţă a bărbaţilor este de numai 60 de ani.

"Se pare că da, dar, atenţie, aceasta va fi o vârstă medie, mi s-a spus că liderii vor avea o viaţă şi mai îndelungată", a răspuns, conform traducerii NTV, premierul italian, prezentat în timp ce stă relaxat într-un fotoliu din reşedinţa de la Novo-Ogarevo a lui Putin.

"Deci vom fi premieri până la 120 de ani?", a întrebat în continuare Putin. "Nu, cred că nu, pentru că prim-miniştrii au mult de lucru", a răspuns Berlusconi. "Poate nu mă credeţi: eu nu am avut nici măcar o zi de vacanţă anul acesta. Şi cred că nici dumneavoastră, cu dificultăţile pe care le întâmpinaţi, n-aţi avut mult timp să vă odihinţi", a adăugat el.

Rusia s-a confruntat cu incendii de pădure de amploare, soldate cu peste 60 de morţi, care l-au determinat pe Putin să călătorească în întreaga ţară pentru a dezarmorsa nemulţumirile populaţiei. La rândul său, Berlusconi se confruntă cu o criză politică serioasă, după ruptura intervenită în relaţia cu fostul său aliat Gianfranco Fini.

Putin şi Berlusconi au de mai mulţi ani relaţii amicale, iar premierul italian a făcut numeroase vizite private în Rusia şi îl consideră pe Putin drept "un om providenţial" pentru ţara sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici