Putin şi premierul nipon Shinzo Abe au discutat despre disputele teritoriale dintre cele două state

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul nipon Shinzo Abe s-au întâlnit vineri la Vladivostok pentru a discuta despre relaţiile dintre Rusia şi Japonia, în cadrul convorbirilor bilaterale abordând şi subiectul disputelor teritoriale dintre cele două state, notează The Associated Press.

1138 afișări
Imaginea articolului Putin şi premierul nipon Shinzo Abe au discutat despre disputele teritoriale dintre cele două state

Shinzo Abe

Disputele teritoriale între Tokyo şi Moscova, care datează din perioada de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, se leagă de mai multe insule din sudul arhipeleagului Kurile care sunt controlate de Rusia, însă sunt revendicate de Japonia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat presei că partea rusă nu se aştepta la o schimbare majoră în ceea ce priveşte disputele teritoriale, adăugând că este nevoie de negocieri susţinute şi pe termen lung pentru a putea ajunge la un compromis.

Oficialul rus a mai afirmat că vizita lui Sinzo Abe este o dovadă a interesului Japoniei pentru dezvoltarea legăturilor economice cu Rusia.

Premierul japonez Sinzo Abe a anunţat că planuieşte să-l invite Vladimir Putin să întreprindă o vizită în Japonia pe data de 15 decembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici