Putin: SUA le interzic liderilor unor ţări să participe la parada programată la Moscova în mai

Statele Unite au exercitat presiuni asupra liderilor unor ţări pentru a nu participa la evenimentele programate în Rusia la 70 de ani de la sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial în Europa, acuză preşedintele rus, Vladimir Putin, informează Reuters.

936 afișări
Imaginea articolului Putin: SUA le interzic liderilor unor ţări să participe la parada programată la Moscova în mai

Putin: SUA le interzic liderilor unor ţări să participe la parada programată la Moscova în mai (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Rusia va organiza o paradă militară pe 9 mai, în ceea ce Putin a numit "un semn de respect pentru victimele nazismului şi un tribut pentru victoria asupra nazismului". Însă numeroşi lideri străini au anunţat că nu vor participa la manifestări din cauza presupusului sprijin acordat de Moscova insurgenţilor separatişti din Ucraina.

Întrebat în cursul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri despre această situaţie, Putin a declarat: "Cine nu vrea să participe poate face cum preferă".

"Este opţiunea personală a oricărui lider politic şi decizia ţării pe care o reprezintă", a adăugat Putin.

"Unii nu vor să vină la manifestări, altora li s-a interzis de către Obkom-ul de la Washington şi nu vor veni, deşi mulţi ar vrea să vină", a adăugat preşedintele Rusiei.

"Obkom" este un termen care desemna, în perioada sovietică, un "comitet al Partidului Comunist".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici