SUA vând Qatarului avioane F-15, de 12 miliarde de dolari, la câteva zile după ce au acuzat statul arab de finanţare a terorismului

Ministerul Apărării din Qatar a anunţat semnarea unui acord de 12 miliarde de dolari privind achiziţionarea din Statele Unite a mai multor avioane de vânătoare F-15. Tranzacţia are loc în ciuda crizei diplomatice din zona Golfului şi a acuzaţiilor că Doha ar finanţa organizaţii teroriste.

11983 afișări
Imaginea articolului SUA vând Qatarului avioane F-15, de 12 miliarde de dolari, la câteva zile după ce au acuzat statul arab de finanţare a terorismului

Jim Mattis, secretarul american Apărării, era programat să se întâlnească miercuri cu mai mulţi oficiali din Qatar pentru a discuta despre încheierea acordului, a declarat pentru Reuters o sursă familiară cu situaţia.

La 5 iunie, Arabia Saudită, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Yemen şi Libia au decis să înceteze legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de destabilizarea regiunii prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că liderii de stat din Orientul Mijlociu l-au avertizat că extremiştii sunt finanţaţi de către Qatar.

Donald Trump, preşedintele SUA, a acuzat vineri Qatarul de finanţarea terorismului, fără a vorbi despre posibilitatea relaxării sancţiunilor. "Qatarul este unul dintre finanţatorii terorismului la un nivel foarte înalt. Se poate adopta o atitudine flexibilă sau una dură", a afirmat Donald Trump.

"Am avut de luat o decizie. Adoptăm o atitudine flexibilă sau trecem la o abordare dură dar necesară? Trebuie să stopăm finanţarea terorismului", a spus Trump, părând să se distanţeze de poziţia secretarului de Stat american Rex Tillerson, care a adoptat un ton conciliant, cerând relaxarea sancţiunilor impuse Qatarului.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici