Qatargate: Grecia cere de la Panama informaţii despre conturile Evei Kaili

Preşedintele autorităţii greceşti de combatere a spălării banilor, Charalampos Vourliotis, a trimis o solicitare urgentă în ultimele zile, bănuiala fiind că „20 de milioane au fost transferate din Qatar”.

582 afișări
Imaginea articolului Qatargate: Grecia cere de la Panama informaţii despre conturile Evei Kaili

Qatargate: Grecia cere de la Panama informaţii despre conturile Evei Kaili

Un alt capitol din scandalul Qatargate o priveşte chiar pe figura centrală a anchetei, Eva Kaili.

Potrivit diverselor surse mass-media internaţionale, în special cele greceşti, autorităţile elene au cerut de la statul Panama informaţii despre posibilele transferuri de bani din Qatar, tranzacţii legate de conturile europarlamentarului Kaili, care este acum reţinută la Bruxelles.

În ultimele zile, preşedintele autorităţii greceşti de luptă împotriva spălării banilor, Charalampos Vourliotis, a transmis o solicitare urgentă autorităţilor panameze - de obicei reticente în a furniza acest tip de informaţii - cerând să fie informat despre posibila existenţă a unei sume de aproximativ 20 de milioane euro, bani transferaţi din Qatar în conturi care ar fi putut fi deschise de Kaili sau de componenţi ai familiei sale.

Solicitarea a urmat zvonurilor, răspândite pe reţelele de socializare, dar respinse de avocatul lui Kaili, despre un presupus cont deţinut de europarlamentarul grec şi de părinţii ei la Banca Bladex din Panama.

După ce au găsit 750.000 de euro în numerar în casa fostului vicepreşedinte al Parlamentului UE, autorităţile lucrează acum pentru a încerca să afle dacă au existat şi alte tranzacţii bancare necurate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici