Qatarul şi alte trei monarhii arabe din Golf au ajuns la un acord, după un conflict diplomatic

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrainul au ajuns la un acord cu Qatarul, punând capăt unei crize diplomatice provocate de încercările Qatarului de a se implica în afacerile interne ale altor trei monarhii.

416 afișări
Imaginea articolului Qatarul şi alte trei monarhii arabe din Golf au ajuns la un acord, după un conflict diplomatic

Qatarul şi alte trei monarhii arabe din Golf au ajuns la un acord, după un conflict diplomatic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest acord a fost încheiat între miniştrii de Externe ai statelor Consiliului pentru Cooperare în Golf (CCG), în cursul unei reuniuni desfăşurate la baza aeriană din Ryad, potrivit unui comunicat al CCG.

La 5 martie, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrainul au decis să-şi recheme ambasadorii din Qatar, reproşând autorităţilor de la Doha că se amestecă în afacerile interne ale vecinilor lor, un gest fără precedent în relaţiile dintre ţările arabe din Golf.

Cele trei state au acuzat Qatarul că nu şi-a respectat un angajament asumat în noiembrie, de a nu se implica în afacerile interne ale vecinilor săi şi de a nu susţine acţiuni care ameninţă stabilitatea acestor ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici