Qin Gang, ambasador al Chinei în SUA, a fost numit ministru chinez de Externe

Administraţia de la Beijing l-a numit pe Qin Gang, actualul ambasador chinez la Washington, în funcţia de ministru de Externe, în contextul eforturilor Chinei şi Statelor Unite de stabilizare a relaţiilor bilaterale, marcate de o serie de dispute.

378 afișări
Imaginea articolului Qin Gang, ambasador al Chinei în SUA, a fost numit ministru chinez de Externe

Qin Gang, ambasador al Chinei în SUA, a fost numit ministru chinez de Externe

Qin Gang, în vârstă de 56 de ani, îl va înlocui în funcţia de ministru de Externe pe Wang Yi, promovat din octombrie în Comitetul Politic al Partidului Comunist Chinez.

Diplomaţia Chinei va recurge la "înţelepciunea chineză, la iniţiative chineze şi la puterea chineză" pentru identificarea de soluţii la probleme mondiale, a declarat Qin Gang, noul ministru de Externe, citat de agenţia Reuters.

Qin Gang a fost 17 luni ambasador al Chinei la Washington, iar pe parcurusul carierei a deţinut o serie de funcţii în cadrul Ministerului de Externe de la Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
politică,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici