Rachetă lansată asupra sediului Securităţii de Stat din oraşul egiptean El-Arish

O rachetă antitanc a fost lansată vineri asupra sediului Securităţii de Stat din oraşul egiptean El-Arish, situat în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, au anunţat martori şi o sursă din serviciile de securitate.

35 afișări
Imaginea articolului Rachetă lansată asupra sediului Securităţii de Stat din oraşul egiptean El-Arish

Rachetă lansată asupra sediului Securităţii de Stat din oraşul egiptean El-Arish (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tirul de rachetă, de tip RPG, a provocat un incendiu în clădire şi a spart mai multe geamuri, potrivit martorilor, care nu au putut spune dacă atacul s-a soldat cu victime.

Originea tirului de rachetă este necunoscută.

La 27 ianuarie, poliţia a fost vizată de tiruri de rachete RPG la Sheikh Zuwayed, în Sinaiul egiptean, fără a fi atinsă.

Egiptul se confruntă de la 25 ianuarie cu o mişcare de contestare fără precedent, care solicită plecarea de la putere apreşedintelui Hosni Mubarak.

Mii de egipteni au început să se adune vineri la Cairo, pentru a cere plecarea lui Mubarak, care refuză să demisioneze afirmând că se teme de "haos", după violenţele mortale între opozanţi şi susţinători ai regimului său.

Mişcarea de contestare lansată la 25 noiembrie a făcut apel la mobilizare generală după rugăciunea de vineri, pentru ceea ce a numit "vinerea plecării", şi speră să reunească un milion de persoane, în cea de-a 11-a zi a unei revolte populare care s-a soldat cu cel puţin 300 de morţi şi mii de răniţi, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici