Rachetele lansate de Rusia în Siria, un pericol pentru zborurile comerciale

Rachetele lansate de Rusia în Siria ar putea constitui un pericol pentru zborurile comerciale, avertizează Agenţia europeană pentru securitate aeriană, citată de Euronews în pagina electronică.

1346 afișări
Imaginea articolului Rachetele lansate de Rusia în Siria, un pericol pentru zborurile comerciale

Rachetele lansate de Rusia în Siria, un pericol pentru zborurile comerciale (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Agenţia europeană pentru securitate aeriană a publicat luni un avertisment adresat companiilor aeriene ale căror avioane care survolează Irakul, Iranul şi Marea Caspică.

Armata rusă, care a declanşat o campanie aeriană în Siria, utilizează în regiune rachete sol-aer care ar putea constitui un risc pentru avioanele de linie prezente în aceste zone.

Rachetele ruse traversează spaţiul aerian din aceste regiuni, pe unde trec şi avioane de linie.

Pentru moment, agenţia nu a dat instrucţiuni specifice companiilor aeriene referitor la rutele care ar trebui folosite de avioanele lor.

Potrivit ziarului german Die Welt, Air France ar fi modificat deja traseele de zbor ale avioanelor sale care survolează Iranul şi Marea Caspică.

Oficiali americani au declarat săptămâna trecută că unele dintre rachetele de croazieră lansate de Forţele navale ruse din Marea Caspică spre Siria au căzut în Iran.

Potrivit datelor serviciilor secrete americane, cel puţin patru rachete ruse de tip Kalibr s-au prăbuşit în Iran, un oficial american sugerând că incidentele s-au soldat cu victime pe teritoriul iranian.

Informaţiile au fost oferite de doi oficiali din cadrul Pentagonului, care au preferat să păstreze anonimatul, şi confirmate ulterior de secretarul american al Apărării, Ashton Carter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici