Radovan Karadzici nu a opus rezistenţă în momentul arestării

Fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, nu a opus rezistenţă în momentul arestării şi se află într-o stare de depresie, au declarat surse apropiate de serviciile secrete sârbe.

39 afișări
Imaginea articolului Radovan Karadzici nu a opus rezistenţă în momentul arestării

Radovan Karadzici nu a opus rezistenţă în momentul arestării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursele citate au adăugat că Radovan Karadzici a fost arestat pe teritoriul Serbiei şi a fost transferat într-o închisoare din Belgrad.

Ministerul sârb de Interne a precizat, într-un comunicat citat de agenţia Beta, că "membrii Ministerului nu au participat la arestarea lui Karadzici".

Născut la 19 iunie 1945 în satul Petnjica din Muntenegru, Karadzici este considerat drept un adevărat monstru de către croaţii şi musulmanii din Bosnia, dar rămâne, pentru mulţi sârbi, un erou al războiului care a afectat Bosnia după proclamarea independenţei, în 1992.

După inculparea de către TPI, el s-a retras în clandestinitate, unde a dispus de o reţea de sprijin solidă, iar câteva încercări arestare organizate de NATO în Bosnia au eşuat. Departamentul de Stat american a anunţat o recompensă de 5 milioane de dolari pentru orice informaţie care ar putea duce la arestarea fostului lider al sârbilor bosniaci.

TPI urmăreşte încă doi lideri sârbi - fostul lider militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici, şi fostul lider al sârbilor din Croaţia, Goran Hadzici.

Preşedinţia sârbă a anunţat luni seara arestarea fostului lider al sârbilor bosniaci Radovan Karadzici, a cărui reţinere a fost una dintre condiţiile de bază impuse de UE pentru apropierea Serbiei de Uniune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici