Radovan Karadzici refuză să participe la audierea de luni

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, nu va participa la viitoarea audiere programată pentru luni în procesul său, care se desfăşoară la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a anunţat miercuri unul dintre consilierii juridici ai acestuia.

14 afișări
Imaginea articolului Radovan Karadzici refuză să participe la audierea de luni

Radovan Karadzici refuză să participe la audierea de luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu va fi prezent luni", a declarat Marco Sladojevici, contactat prin telefon, la încheierea unei întâlniri cu Radovan Karadzici, în vârstă de 64 de ani, în centrul de detenţie de la Scheveningen, la periferia oraşului Haga.

Karadzici, care se apără singur, a boicotat luni şi marţi procesul care i-a fost intentat pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii în timpul războiului din Bosnia (1992-1995).

Întrebat în legătură cu participarea acuzatului la o audiere programată pentru marţi, 3 noiembrie, consacrată etapelor ulterioare ale procesului în absenţa lui, Sladojevici a răspuns: "Dacă este o audiere de procedură, va participa cel mai probabil".

Judecătorul O-Gon Kwon, care conduce procesul, a anunţat marţi că dacă Radovan Karadzici va lipsi din nou luni, ar prefera să asculte în ziua următoare poziţiile acuzării şi apărării în legătură cu desfăşurarea ulterioară a procesului în absenţa acuzatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici