Radovan Karadzici va încerca să demonstreze că nu a avut loc genocid la Srebreniţa

Radovan Karadzici va încerca să dovedească în faţa Tribunalului Penal Internaţional (TPI) de la Haga că nu a avut loc nici un genocid la Srebreniţa şi că numărul victimelor a fost exagerat în mod intenţionat, scrie un ziar sârb joi.

50 afișări
Imaginea articolului Radovan Karadzici va încerca să demonstreze că nu a avut loc genocid la Srebreniţa

Radovan Karadzici va încerca să demonstreze că nu a avut loc genocid la Srebreniţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Masacrul de la Srebreniţa, în urma căruia circa 8.000 de musulmani bosniaci au fost ucişi de forţele sârbe în 1995, este una dintre acuzaţiile la adresa fostului lider politic al sârbilor bosniaci, care a fost transferat la TPI săptămâna trecută.

Cotidianul Blic l-a citat pe avocatul lui Karadzici, Goran Petronijevici, care a afirmat că acuzatul a conceput strategia de apărare singur, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

"Strategia apărării în linii generale este de a demonstra că ar fi putut avea loc crime de război la Srebreniţa, însă nu un genocid, şi că numărul victimelor din rândurile musulmanilor a fost în mod intenţionat exagerat pentru a aduce acuzaţii de genocid. Crimele de război şi genocidul sunt lucruri diferite", a declarat Petronijevici.

Karadzici anunţase că îşi va concepe singur apărarea în faţa TPI, care l-a acuzat şi de crime de război. Acesta va urma exemplul fostului preşedinte sârb, Slobodan Miloşevici, care a murit în închisoare în 2006, înainte de închierea procesului său.

Avocatul lui Karadzici de la Belgrad, Svetozar Vujacic, a declarat, citat de publicaţie, că, la procesul său, Karadzici nu îl va acuza pe fostul general Ratko Mladici de masacrul de la Srebreniţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici