RAIDUL israelian din Siria: Cel puţin 42 de militari au fost ucişi

Cel puţin 42 de militari sirieni au fost ucişi şi soarta altor aproximativ 100 este necunoscută, după raidul israelian desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva a trei poziţii militare situate la nord de Damasc, a anunţat o organizaţie neguvernamentală.

902 afișări
Imaginea articolului RAIDUL israelian din Siria: Cel puţin 42 de militari au fost ucişi

RAIDUL israelian din Siria: Cel puţin 15 militari au fost ucişi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Potrivit unui nou bilanţ, cel puţin 42 de militari au fost ucişi şi soarta altor aproximativ 100 este necunoscută în urma raidului israelian", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Un prim bilanţ anunţa 15 morţi.

Potrivit lui Abdel Rahmane, cele trei instalaţii vizate de israelieni "numără 150 de persoane, dar nu se ştie dacă toate se aflau acolo în momentul raidului".

Autorităţile siriene nu au oferit până în prezent un bilanţ oficial, dar Ministerul Afacerilor Externe, într-o scrisoare adresată duminică ONU, a afirmat că "această agresiune a provocat morţi şi răniţi, precum şi distrugeri grave ale acestor poziţii şi în regiunile civile învecinate".

Ministerul a precizat că "în jurul orei 01.40 (01.40 ora României), avioane militare israeliene care se aflau deasupra teritoriilor ocupate şi a Libanului de Sud au desfăşurat o agresiune aeriană trăgând rachete împotriva a trei poziţii ale forţelor armate ale Republicii arabe siriene la nord-est de Jamraya, la Mayssaloun şi aeroportul de agrement al-Dimas".

Acest raid a vizat un centru de cercetare ştiinţifică din Jamraya, vizat deja la sfârşitul lui ianuarie de Israel, precum şi două obiective militare - un important depozit de muniţie şi o unitate a apărării antirachetă - potrivit unui diplomat de la Beirut, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici