Raiduri în Australia, în legătură cu 5 indivizi care voiau să se alăture ISIS. Un nou suspect, arestat

Forţele antiteroriste din Australia au efectuat, marţi dimineaţa, percheziţii la Melbourne în legătură cu cinci indivizi acuzaţi că voiau să plece în Siria pentru a se alătura organizaţiei Stat Islamic şi au arestat în Sydney tânăr suspectat că pregătea un act terorist, informează Le Figaro online.

322 afișări
Imaginea articolului Raiduri în Australia, în legătură cu 5 indivizi care voiau să se alăture ISIS. Un nou suspect, arestat

Raiduri în Australia, în legătură cu 5 indivizi care voiau să se alăture ISIS. Un nou suspect, arestat

"Serviciile antiteroriste intervin în prezent (...) în mai multe suburbii din nord şi nord-vestul oraşului Melbourne", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei statului australian Victoria.

Cei cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, au fost inculpaţi sâmbătă pentru pregătiri în vederea pătrunderii pe un teritoriu străin "cu scopul de a se consacra unor activităţi ostile", infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă.

Ei au fost arestaţi săptămâna trecută.

Poliţia australiană a arestat de asemenea, marţi dimineaţa, la Sydney, un tânăr în vârstă de 18 ani, suspectat că pregătea un act terorist.

"Presupunem că acest individ repera locuri în Sydney pentru a comite un atac terorist şi încerca să obţină o armă de foc", a declarat responsabilul Poliţiei Federale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici