Ramona Bădescu va conduce un organism consultativ pentru problemele românilor din Italia

Un organism consultativ pentru problemele comunităţii române a fost înfiinţat luni în capitala Italiei, structura fiind condusă de Ramona Bădescu, consilieră a primarului Romei, Gianni Alemanno, relatează pagina online a agenţiei APcom.

866 afișări
Imaginea articolului Ramona Bădescu va conduce un organism consultativ pentru problemele românilor din Italia

Ramona Bădescu va conduce un organism consultativ pentru problemele românilor din Italia

Cincisprezece asociaţii şi reprezentantul sindicatului CGIL (Confederazione Generale Italiana del Lavoro) s-au reunit pentru a înfiinţa un organism consultativ al tuturor organizaţiilor de voluntariat reprezentative pentru comunitatea românilor din Roma.

Ramona Bădescu, consilier al primarului Romei pentru problemele comunităţii românilor, colabora încă din noiembrie 2008 cu şase dintre aceste asociaţii. Activitatea noii structuri se va concentra pe probleme culturale, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a standardelor de locuit.

Potrivit sursei citate, Bădescu lucrează în prezent la o serie de iniţiative - crearea unui loc de întâlnire pentru imigranţii români, publicarea unei broşuri despre normele de muncă din Italia, intensificarea cooperării între Institutul Naţional pentru Politici Sociale (INPS) şi Institutul Naţional pentru Asigurări Sociale (INAIL) din Italia, crearea unui dispecerat multietnic şi implementarea unui program pentru formarea menajerelor calificate.

"Sper că şi alte asociaţii ni se vor alătura. Observ că unele asociaţii par să aibă o abordare părtinitoare şi par să susţină interesele unor grupuri politice italiene, grupuri care deja se pregătesc de viitoarele întâlniri electorale, dar voluntariatul, dacă este autentic, trebuie să răspundă nevoilor colectivităţii, nu să să fie instrumentul intereselor şi ambiţiilor celor puţini", a declarat Ramona Bădescu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici