Raport al Senatului SUA: Fosta echipă de campanie a lui Donald Trump a avut contacte cu Rusia

  • Raport al Senatului SUA: Echipa de campanie electorală din 2016 a lui Donald Trump a avut contacte cu Rusia
  • Documentul prezintă date despre "ameninţările şi vulnerabilităţile în materie de contrainformaţii"
  • Paul Manafort, suspectat că a colaborat cu un cetăţean rus care ar fi ofiţer de informaţii
550 afișări
Imaginea articolului Raport al Senatului SUA: Fosta echipă de campanie a lui Donald Trump a avut contacte cu Rusia

Echipa de campanie electorală din 2016 a lui Donald Trump a avut contacte directe cu Rusia, inclusiv cu un agent al serviciilor secrete ruse, a constatat Comisia de Informaţii a Senatului SUA, conform publicaţiilor The Hill şi Axios.com.

Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA a prezentat marţi al cincilea volum, ultimul, al raportului privind interferenţele ruse în scrutinul prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016.

Documentul prezintă date despre "ameninţările şi vulnerabilităţile în materie de contrainformaţii".

Raportul este mai detaliat decât cel elaborat de Comisia de anchetă condusă de procurorul special Robert Mueller pe tema ingerinţelor Rusiei în scrutinul prezidenţial american.

Potrivit raportului Comisiei pentru Informaţii a Senatului SUA, Paul Manafort, care în 2016 era directorul echipei de campanie a lui Donald Trump, începuse din 2004 să lucreze la operaţiuni de influenţare a opiniei publice în favoarea oligarhului rus Oleg Deripaska şi a unor oligarhi ucraineni.

Începând din 2016, Paul Manafort "l-a angajat şi a colaborat strâns cu un cetăţean rus, Konstantin Kilimnik. Kilimnik este ofiţer rus de informaţii. Manafort a lucrat cu Kilimnik începând din 2016 pentru acţiuni de subminare a dovezilor că Rusia a avut interferenţe asupra scrutinului american din 2016", arată raportul senatorial.

Paul Manafort a încercat să îi transmită lui Konstantin Kilimnik date interne despre sondaje de opinie şi despre strategia de campanie. Comisia senatorială nu a putut afla ce a făcut cetăţeanul rus cu acele date.

Paul Manfort a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare în 2019, după ce a pledat vinovat la acuzaţiile de conspiraţie şi acţiuni ilegale de lobby.

Serviciile de informaţii americane au concluzionat că Rusia a încercat să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale desfăşurate în SUA în 2016 în favoarea lui Donald Trump, care a câştigat scrutinul. Rusia a negat acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici