Raport ONU: Coreea de Nord a dezvoltat „probabil” dispozitive nucleare care pot fi ataşate rachetelor balistice

Coreea de Nord continuă dezvoltarea programului său nuclear şi mai multe ţări cred că „a dezvoltat probabil dispozitive nucleare miniaturizate, care să fie încorporate în focoasele rachetelor sale balistice”, se arată într-un raport ONU, citat de Reuters.

1718 afișări
Imaginea articolului Raport ONU: Coreea de Nord a dezvoltat „probabil” dispozitive nucleare care pot fi ataşate rachetelor balistice

Raport ONU: Coreea de Nord a dezvoltat „probabil” dispozitive nucleare care pot fi ataşate rachetelor balistice

Raportul unui grup independent de experţi care monitorizează sancţiunile Organizaţiei Naţiunilor Unite, arată că ţările, pe care nu le-a identificat, cred că cele şase teste nucleare realizate de Coreea de Nord au ţara să dezvolte dispozitive nucleare miniaturizate.

Documentul confidenţial, obţinut de Reuters, a fost prezentat luni comitetului de sancţiuni al Consiliului de Securitate al ONU.

„Republica Democrată Populară Coreeană îşi continuă programul nuclear, inclusiv producţia de uraniu puternic îmbogăţit şi construcţia unui reactor experimental cu apă uşoară. Un stat membru susţine că Republica Populară Democrată din Coreea continuă producţia de arme nucleare ”, se arată în raport.

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a declarat săptămâna trecută că nu va mai fi război, întrucât armele nucleare ale ţării garantează siguranţa şi viitorul său, în ciuda presiunilor exterioare şi a ameninţărilor militare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici