Răspunsul ministrului de Externe al Bulgariei la campania britanică de descurajare a imigranţilor din Bulgaria şi România

Ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov, a comentat campania britanică de descurajare a imigranţilor bulgari şi români. Mladenov a vorbit şi despre consecinţele acestei campanii asupra relaţiei dintre Marea Britanie şi Bulgaria.

2136 afișări
Imaginea articolului Răspunsul ministrului de Externe al Bulgariei la campania britanică de descurajare a imigranţilor din Bulgaria şi România

Nikolai Mladenov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bulgarii s-ar stabili mai degrabă în Germania, Spania sau Italia decât în Marea Britanie, unde restricţiile de pe piaţa muncii vor fi ridicate începând cu 2014, a declarat ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov, citat de site-ul Novinite.com.

Mladenov a declarat că Marea Britanie a exagerat riscul unui val de imigranţi din Bulgaria în următorul an.

Mladenov a declarat pentru Sky News că eforturile Marii Britanii de a descuraja imigranţii bulgari va afecta relaţiile dintre cele două ţări. "Marea Britanie nu va fi prima alegere pentru multe persoane care pleacă la muncă", a declarat Mladenov. "Economia noastră este conectată în principal cu economia Germaniei", a explicat el.

"Avem un număr mare de companii care îşi desfăşoară activitatea în locuri ca Spania şi Italia, unde avem o tradiţie îndelungată şi unde piaţa muncii s-a deschis pentru bulgari cu ceva timp în urmă", a afirmat ministrul bulgar.

Mladenov a reamintit că, de la aderarea ţării la Uniunea Europeană în 2007, nu a existat niciun val de bulgari care să se mute în Europa în căutarea unor drepturi ilegale sau vreun val de imigranţi cladestini către alte ţări.

El a afirmat, de asemenea, că Marea Britanie ar trebui să fie recunoscătoare pentru că imigranţii au fost "benefici pentru economia sa".

Declaraţiile lui Mladenov au loc după afirmaţiile controversate ale presei britanice şi ale unor politicieni potrivit cărora sute de mii de bulgari şi români vor invada Marea Britanie la sfârşitul lui 2013, când vor fi ridicate restricţiile de piaţa muncii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici