Mai mulţi soldaţi americani au fost răniţi în urma atacului Iranului asupra bazelor militare. Anuntul Pentagonului

Armata americană a anunţat joi că 11 militari au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma atacului cu rachete lansat pe 8 ianuarie de Iran împotriva unei baze militare americane din Irak, informează Reuters.

8527 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi soldaţi americani au fost răniţi în urma atacului Iranului asupra bazelor militare. Anuntul Pentagonului

Sursa FOTO: Profimedia Images

Anunţul forţelor armate americane vine în condiţiile în care, iniţial, autorităţile de la Washington au susţinut că nimeni nu a fost rănit în urma respectivului atac.

„Cu toate că niciun militar american nu a fost ucis în atacul de pe 8 ianuarie asupra bazei aeriene Al Asad, mai mulţi au fost răniţi şi sunt încă sub supraveghere medicală”, a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al Comandamentului Central al Statelor Unite, prin intermediul unui comunicat.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici