Rata şomajului a EXPLODAT. Ţara în care s-au pierdut 835.000 de locuri de muncă

Între lunile aprilie şi mai, Australia a pierdut încă 227.000 de locuri de muncă, ceea ce a dus la o pierdere totală de 835.000 de locuri de muncă pe timpul pandemiei cu noul coronavirus, precizează The Guardian.

1165 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a EXPLODAT. Ţara în care s-au pierdut 835.000 de locuri de muncă

Rata şomajului a EXPLODAT. Ţara în care s-au pierdut 835.000 de locuri de muncă

Biroul australian de statistică precizează că rata şomajului a crescut până la 7,1%, menţionând că peste 85.700 de persoane sunt şomere, iar procentul persoanele cu vârste de peste 15 ani care au ocupat un loc de muncă a scăzut de la 62,5% la aproximativ 58,7% în două luni, relatează The Guardian.
 
Statisticile sunt îngrijorătoare, sugerând că rata şomajului este pe cale să urce până la 8%, întrucât guvernul dezbate cum să-şi reechilibreze politicile între cele 3 milioane de persoane care primesc subvenţii salariale, fiind excluse din cifrele de şomaj şi cele 1,7 milioane de australieni cu privire la prestaţiile de şomaj în căutarea unui loc de muncă.
 
Premierul Australiei, Scott Morrison, le-a spus reporterilor din Canberra că „în timp ce a fost devastat”, el a fost „surprins neplăcut” de cifrele frunizate de Biroul australian de statistică, avertizând australienii că se vor confrunta cu mai multe pierderi de locuri de muncă în lunile următoare.
 
„Acestea sunt vremurile noastre întunecate, dar pot vedea acea rază de lumină”, a spus el, referindu-se la reluarea activităţii economice după restrângerile reduse la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.
 
Australia cu o populaţie de 24.9 milioane de locuitori a raportat 7.391 de cazuri cu noul virus şi 102 de decese. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici