NEWS ALERT   "RĂZBOIUL CU CHINA este inevitabil, iar noi, americanii, suntem în dezavantaj. Trebuie să ne trezim!"/ Politicienii americani trag semnale de alarmă după ce China a "invadat" spaţiul nord-american cu baloane de spionaj / General american în retragere: "japonezii au procedat la fel în Al Doilea Război Mondial"/ Analist pe securitate: "Biden trebuie să comunice, China nu mai este prietenul Americii"

  • Un fost secretar al Armatei cere SUA să se „trezească” şi să se „pregătească pentru ce e mai rău” împotriva agresiunii chineze.
  • Un analist pe securitate a spus că preşedintele chinez Xi Jinping are ambiţii militare globale şi că Biden trebuie să le comunice americanilor că China nu mai este prietenul Statelor Unite.
  • General american (R): "Ne întoarcem la cel de-al Doilea Război Mondial când Japonia a folosit baloane pentru a bombarda Coasta de Vest".
6824 afișări
Imaginea articolului "RĂZBOIUL CU CHINA este inevitabil, iar noi, americanii, suntem în dezavantaj. Trebuie să ne trezim!"/ Politicienii americani trag semnale de alarmă după ce China a "invadat" spaţiul nord-american cu baloane de spionaj / General american în retragere: "japonezii au procedat la fel în Al Doilea Război Mondial"/ Analist pe securitate: "Biden trebuie să comunice, China nu mai este prietenul Americii"

Sursa Foto - @channelnewsasia, YouTube

Un politician american avertizează: "doar 1% din tinerii americani servesc în armată, iar criza obezităţii ne afectează. În China, 26% din populaţie se află în cadrul armatei"

Duminică, 12 februarie, fostul secretar al armatei, democratul Patrick Murphy, trage un semnal de alarmă cu privire la agresiunea militară din ce în ce mai intensă a Chinei.

În ultima săptămână, China a încălcat de trei ori spaţiul aerian al continentelor americane.  

Comentariile politicianului democrat pentru Fox News au fost emise după ce Pentagonul a lansat, sâmbătă, o declaraţie oficială prin care dezvăluie că aviaţia  americană a doborât un al treilea „obiect aeropurtat la mare altitudine” deasupra nordului Canadei.

"Cred că trebuie să trimitem un mesaj Chinei, la fel cum îi trimitem Rusiei în Ucraina. Sperăm că lumea se va aduna în jurul nostru dacă continuă China să-şi facă de cap.

Ceea ce oamenii trebuie să înţeleagă în marea noastră ţară este că NOI suntem cei defavorizaţi aici. Suntem o treime din mărimea geografică şi demografică a Chinei.  

America în cea mai bună măsură este războinicul reticent, dar noi suntem un popor de războinici".

Politicianul democrat şi veteran în Irak vine cu un mesaj alarmant - mai puţin de 1% dintre americanii apţi de război efectuează serviciul militar şi servesc în armată,  iar în China, 26% din populaţie serveşte în Armata de Eliberare a Poporului Chinez. 

El indică că criza obezităţii din America afectează capacitatea ţării de a înrola mai mulţi militari. 

"Trebuie să ne trezim, să înţelegem că avem un concurent care se crede puterea preemintenă în lume. Noi nu vrem războaie inutile, dar trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău". 

General american: "Japonia a procedat similar" 

Într-o altă ştire publicată de Fox News, generalul de brigadă (retras) Anthony Tata spune că acesta este momentul perfect pentru ca SUA să se adune şi să fie solidară împotriva agresiunii chineze. 

Preşedintele Joe Biden a cerut să se adreseze naţiunii cu privire la „ameninţarea foarte reală” a ambarcaţiunilor de spionaj chinezeşti. 

 "Ceva se întâmplă în mod clar. Sunt mai multe baloane de spionaj chinezeşti, aşa că administraţia chiar trebuie să comunice cu poporul american", a spus Tata.

„Trebuie să ne întoarcem la cel de-al Doilea Război Mondial când Japonia a folosit baloane pentru a bombarda Coasta de Vest. Deci, nu este o tactică nouă pe care o foloseşte China care trimite baloane pentru a desfăşura misiuni care pot include bruiaj electronic sau colectare de informaţii vitale, sau o varietate de alte tipuri de misiuni pe care un satelit nu le poate face”.

Pentru un analist pe securitate, China este ameninţarea nr. 1 a  Americii, nu Rusia, nu Iranul, nici Coreea de Nord 

Într-o altă ştire publicată pe Fox News cu titlul China este ameninţarea numărul 1 a Americii, un analist pe securitate, Rebecca Grant,  spune că  ei ne urăsc şi că scopul Partidului Comunist Chinez este să denunţe Occidentul. 

Acum 20 ani, marea ameninţare pentru Statele Unite era gruparea teroristă al-Qaeda după atacurile de la 11 septembrie 2001, urmată de Irak despre care se presupunea că deţinea arme chimice, ceea ce l-a determinat pe George W. Bush să ducă cel mai costisitor război din istorie de la al Doilea Război Mondial încoace.  Războiul din Irak a costat 2,4 trilioane de dolari, războiul din Afganistan a costat 2,3 trilioane de dolari vreme de 20 ani, al Doilea Război Mondial a costat 4 trilioane de dolari (după inflaţia de azi), dar războiul împotriva terorismului, început din 2001 a costat SUA 8 trilioane de dolari în total. 

Un război cu China şi Rusia ar putea duce la costuri de trilioane de dolari pentru desfăşurarea operaţiunilor militare, pe lângă alte trilioane pentru reparaţii pe termen lung. 

„China a făcut atât de multă propagandă asupra balonului de săptămâna trecută”, a declarat Grant, prezentatorul Fox News, Lawrence Jones.

„Ziarele lor, care sunt toate conduse de Partidul Comunist, în ultimele două zile l-au catalogat constant pe Biden ca fiind un laş,  batjocorind SUA pentru că a doborât un balon cu  ditamai avionul F-22. Partidul Comunist Chinez conduce toate acestea, iar scopul lor este să denunţe Occidentul. Ei urăsc Occidentul, urăsc SUA”. 

Grant a spus că aceste indicii arată că preşedintele chinez Xi Jinping are ambiţii militare globale. Ea adaugă că Biden trebuie să le comunice americanilor că China nu mai este prietenul Statelor Unite. 

„Cu Xi Jinping în această poziţie puternică, aflat la al treilea mandat în curs, toate mănuşile sunt scoase”, a continuat ea. „Acum zece ani, era vorba despre o îmbunătăţire a relaţiilor cu China. Hei bine, ştim că nu mai este cazul, iar supravegherea la nivel mondial pe care acum o vedem şi despre care aflăm mai multe este cel mai recent exemplu, dar se desfăşoară peste tot din Marea Chinei de Sud, chiar acum în propriul nostru spaţiu aerian din Alaska şi Canada. Preşedintele Biden are o mare şansă să facă o declaraţie fermă pentru a spune că China şi oricine altcineva nu pot încălca spaţiul aerian american şi canadian, că trebuie să respectăm regulile în aviaţia internaţională”, a adăugat Grant. 

Generalul american de patru stele Mike Minihan a avertizat pentru TIME, în ianuarie: „Instinctul îmi spune că vom lupta în 2025” 

China a început să-şi ascute ghearele în faţa Statelor Unite din 2018, după războiul comercial declanşat de fostul preşedinte american, Donald Trump, care a mărit tarifele produselor chinezeşti din import. El a acuzat regimul lui Xi Jinping pentru că spionează America prin produsele Huawei, astfel a interzis comercializarea acestora. În 2019, China a organizat o paradă somptuoasă cu militari şi focoase nucleare, arătându-şi clar intenţia de putere militară, şi a reprimat cu brutalitate protestele democratice din Hong Kong. În 2020, Trump a acuzat China pentru că a fabricat coronavirusul în laborator pentru a-i distruge economia, ceea ce a dus şi mai mult la răcirea relaţiilor diplomatice. 

China are în prezent 2 milioane de soldaţi, 340 de nave maritime, trei portavioane, aproape 4.000 de tancuri şi 2,300 de aeronave de luptă, plus alte mii de piese de artilerie, vehicule de luptă şi sisteme defensive. Teoretic, China poate fi învinsă de SUA şi NATO, dar le-ar putea pricinui americanilor mai multe pierderi decât cele suferite în războiul din Pacific dus cu Imperiul Japonez între anii 1941 şi 1945.

Un profesor de la Colegiul American de Război Naval avertizează ca SUA să nu intre într-o confruntare directă cu China pentru Taiwan. Oricât de avansată ar fi tehnologia, el afirmă că în majoritatea bătăliilor navale din istorie, flotele superioare numeric au obţinut victoria. 

"China continuă să dezvolte cea mai mare flotă din lume", avertizează profesorul.În războiul naval, "flota mai mare câştigă aproape întotdeauna".

Războiul dintre China nu ar putea să fie neapărat militar, dus prin bătălii navale şi aeriene, tocmai din teama eventualelor pierderi pe care le-ar putea suferi America, dar şi a regimului comunist de la Beijing care şi-ar semna sfârşitul existenţei sale. 

China ar putea fi un pericol major şi pe orbita planetei, relatează Buletinului Oamenilor de Ştiinţă care se ocupă de Ceasul Apocalipsei, care a realizat un scenariu în care China şi SUA duc un război spaţial  în 2027, desfăşurat cu sateliţi militari şi cei de comunicare.  

Războiul s-ar putea desfăşura şi pe cale electronică sau cibernetică, presupunând mai multe atacuri cibernetice, poate chiar lovituri cu bombe cu puls electromagnetic cu care ambele puteri şi-ar sabota reciproc infrastructura electrică şi militară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici