Războiul din Gaza a costat 2,5 miliarde de dolari, a afirmat ministrul israelian al Apărării

Costul direct al ofensivei militare israeliene de 50 de zile în Fâşia Gaza s-a ridicat la 2,5 miliarde de dolari (1,9 miliarde de euro), a declarat marţi ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon.

143 afișări
Imaginea articolului Războiul din Gaza a costat 2,5 miliarde de dolari, a afirmat ministrul israelian al Apărării

Războiul din Gaza a costat 2,5 miliarde de dolari, a afirmat ministrul israelian al Apărării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cheltuielile operaţiunii (...) se ridică la peste nouă miliarde de shekeli", a dezvăluit Moshe Yaalon, în cursul unei conferinţe pe teme economice, la Tel Aviv.

"Am atacat peste 6.000 de ţinte, peste 5.000 dintre acestea prin intermediul forţelor aeriene, iar aproximativ 900 pe căi terestră şi maritimă", a spus el.

Dar, în pofida amplorii operaţiunii, el a recunoscut că militanţii din Fâşia Gaza, vizaţi de operaţiunea israeliană lansată la 8 iulie, dispun în continuare de un arsenal deloc de neglijat.

"Organizaţiile teroriste din Fâşia Gaza - Hamas, Jihadul Islamic şi alte grupări - aveau 10.000 de proiectile la începutul operaţiunii. Astăzi, ei au rămas cu 2.000 de proiectile", a spus el.

Yaalon a precizat că fiecare rachetă palestiniană interceptată de sistemul israelian antirachete costă 100.000 de dolari (aproximativ 76.000 de euro).

Guvernul israelian a adoptat duminică măsuri de austeritate pentru a compensa costurile prilejuite de război.

Războiul dintre Israel şi grupările armate palestiniene, desfăşurat în perioada 8 iulie-26 august, s-a soldat cu 2.143 de morţi de partea palestiniană şi 71 de cea israeliană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici