Războiul din Ucraina: locuitorii Kievului sunt îndemnaţi să-şi facă rezerve de apă

Locuitorii oraşului Kiev sunt îndemnaţi să-şi facă rezerve de apă după atacul cu rachete al ruşilor, potrivit CNN.

240 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina: locuitorii Kievului sunt îndemnaţi să-şi facă rezerve de apă

Războiul din Ucraina: locuitorii Kievului sunt îndemnaţi să-şi facă rezerve de apă

Primarul Kievului le-a cerut locuitorilor să utilizeze apa din depozite şi din staţiile de pompare, după ce un atac rusesc asupra unei instalaţii electrice din apropiere a lăsat luni o mare parte populaţia capitalei fără apă.

„În prezent, din cauza daunelor provocate la instalaţia din apropierea Kievului, 80% dintre consumatorii capitalei nu au apă", a declarat primarul Vitali Klitschko pe Telegram.

„Pentru orice eventualitate, vă rugăm să vă faceţi provizii de apă de la cele mai apropiate pompe şi puncte de vânzare. Specialiştii fac tot posibilul pentru a readuce apa în apartamentele locuitorilor din Kiev", a mai spus primarul oraşului Kiev.

O companie cu sediul în capitală a publicat o hartă care arată locurile în care se află pompele în funcţiune.

Luni, ruşii au declanşat un nou val de atacuri cu rachete asupra infrastructurii din marile oraşe ucrainene, perturbând alimentarea cu energie electrică şi apă în întreaga ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici