Războiul din Ucraina. Macron i-a cerut lui Xi Jinping să intervină pe lângă Vladimir Putin pentru a-l convinge să revină la "masa negocierilor"

În cadrul summitului G20 de la Bali, preşedintele francez, Emmanuel Macron i-a cerut omologului său chinez, Xi Jinping, să contribuie la "transmiterea de mesaje" către preşedintele rus "pentru a evita escaladarea", relatează Le Figaro.

1183 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina. Macron i-a cerut lui Xi Jinping să intervină pe lângă Vladimir Putin pentru a-l convinge să revină la "masa negocierilor"

Macron caută noi soluţii de pace în Ucraina. Preşedintele francez i-a cerut lui Xi Jinping să intervină pe lângă Vladimir Putin pentru a-l convinge să revină la "masa negocierilor"

Emmanuel Macron i-a cerut marţi, 15 noiembrie, omologului său chinez Xi Jinping să intervină pe lângă Vladimir Putin pentru a-l convinge să revină la "masa negocierilor" în conflictul din Ucraina , a indicat Palatul Elysee într-un comunicat.

"El cere ca China să contribuie (...) să trimită mesaje preşedintelui Putin pentru a evita escaladarea şi pentru a reveni serios la masa negocierilor" , a precizat preşedinţia franceză.

De asemenea, Macron i-a cerut omologului său chinez să îşi "unească" "forţele" împotriva războiului din Ucraina, subliniind că "stabilitatea" lumii este de asemenea în "interesul" Chinei.

Este necesar "să ne unim forţele pentru a răspunde atât la marile provocări internaţionale", a declarat el la începutul unei întâlniri bilaterale în cardul summitului G20 de la Bali.

China nu a condamnat ofensiva rusă în Ucraina, lansată la 24 februarie, şi rămâne foarte reticentă în a critica Moscova, inclusiv în cadrul summitului G20. Cu toate acestea, se aşteaptă ca G20 să emită o declaraţie în care "majoritatea" membrilor grupului să condamne ferm ofensiva rusă în Ucraina, a declarat marţi un înalt oficial american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici