LIVE-TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 298. Ministrul rus al Apărării Şoigu face o „inspecţie” la trupele ruse din zonele ocupate de ruşi din Ucraina / CIA: Xi Jinping acordă atenţie sporită performanţelor Rusiei în Ucraina. Serghei Şoigu a inspectat trupele ţării implicate în "operaţiunea militară specială" din Ucraina

  • Director CIA: China a acordat „atenţie sporită” performanţelor militare slabe ale Rusiei în Ucraina
5202 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 298.  Ministrul rus al Apărării Şoigu face o „inspecţie”  la trupele ruse din zonele ocupate de ruşi din Ucraina / CIA: Xi Jinping acordă atenţie sporită performanţelor Rusiei în Ucraina. Serghei Şoigu a inspectat trupele ţării implicate în "operaţiunea militară specială" din Ucraina

Hepta

UPDATE 21:00 Armata ucraineană a ucis 16 soldaţi ruşi în regiunea Luhansk

Forţele armate ucrainene au lovit o bază militară rusă din Schastia, regiunea Luhansk, la 16 decembrie, ucigând 16 soldaţi ruşi şi distrugând 12 echipamente, a raportat Centrul Naţional de Rezistenţă al armatei ucrainene la 18 decembrie.

Aproximativ 40 de soldaţi ruşi au fost răniţi, potrivit raportului.

O altă bază rusă a fost distrusă pe 13 decembrie în Luhansk Oblast, când 20 de soldaţi ruşi au fost ucişi, potrivit armatei ucrainene. 

UPDATE 17:00 Metsola vrea mai mult sprijin european pentru Ucraina

Uniunea Europeană trebuie să îşi consolideze sprijinul financiar şi militar pentru Ucraina, deoarece "Ucraina trebuie să câştige acest război", a declarat Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, pentru cotidianul german Bild.

"Acest lucru înseamnă mai multe arme pentru Ucraina, mai mult ajutor financiar şi umanitar, mai multă solidaritate practică şi mai multe sancţiuni împotriva Rusiei", a spus ea.

Pe 14 decembrie, Parlamentul European a aprobat în cele din urmă acordarea unui pachet de ajutor macrofinanciar de 18 miliarde de euro Ucrainei în 2023, după ce a ajuns la un acord cu Ungaria pentru a renunţa la veto-ul său.

Până în prezent, UE a deblocat 4,2 miliarde de euro sub formă de asistenţă macrofinanciară pentru Ucraina în ultimele zece luni.

UPDATE 13:21 - Oficial: Rusia loveşte din nou centrul Kherson, rănind trei persoane

Cel puţin trei au fost răniţi în atacul de dimineaţă al Rusiei asupra zonelor rezidenţiale din oraşul eliberat din sudul Herson, pe 18 decembrie, a raportat şeful adjunct al biroului preşedintelui Kyrylo Timosenko. 

UPDATE  11:58 - Klitschko: Încălzirea complet restaurată la Kiev 

„Sistemul central de încălzire al capitalei a fost complet restaurat”, a spus Klitschko la Telegram, adăugând că pot apărea probleme minore cu încălzirea pe parcursul zilei.

UPDATE 11:26 - Ministrul rus al Apărării Şoigu face o „inspecţie”  la trupele ruse din zonele ocupate de ruşi din Ucraina  

Ataşând un scurt videoclip cu Shoigu într-un elicopter militar, Ministerul rus al Apărării a susţinut că a vorbit cu trupele despre evaluarea actuală a câmpului de luptă „pe prima linie” şi la un „post de comandă”. Nu era clar când a avut loc cu adevărat vizita lui Shoigu sau dacă acesta venise chiar în Ucraina.

 

UPDATE 08:00 Ucraina a încercat să restabilească sâmbătă alimentarea cu energie electrică şi apă, după ce ultimul val de atacuri ale Rusiei a aruncat mai multe oraşe în întuneric şi a forţat oamenii să îndure temperaturi sub zero grade fără încălzire sau apă curentă.

Agenţia France-Presse a relatat că preşedintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a declarat sâmbătă seara târziu că, deşi electricitatea a fost restabilită pentru aproape 6 milioane de ucraineni, există în continuare probleme cu furnizarea de căldură şi apă şi "întreruperi pe scară largă" în multe regiuni.

UPDATE 07:00 Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a inspectat trupele ţării implicate în "operaţiunea militară specială" a Moscovei în Ucraina, a anunţat duminică Ministerul Apărării.

Ministerul a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram:
 
„Şeful armatei ruse a zburat în jurul zonelor de desfăşurare a trupelor şi a verificat poziţiile avansate ale unităţilor ruseşti în zona operaţiunii militare speciale”.

UPDATE 1:12 - Director CIA: China a acordat „atenţie sporită” performanţelor militare slabe ale Rusiei în Ucraina

Potrivit Kyiv Independent, directorul CIA, Bill Burns, a declarat într-un interviu acordat PBS că niciun alt lider străin „nu a acordat o atenţie mai sporită acelui război şi performanţei militare slabe a Rusiei decât  Xi Jinping”, în timp ce se gândeşte la propriile ambiţii în Taiwan şi în alte părţi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici