LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 562. O rachetă rusească a lovit o clădire a poliţiei ucrainene / Trupele ucrainene obţin noi victorii pe front. Dronele ruseşti fac măcel printre civili

  • Rusia mută trupele pe linia frontului de sud pentru a-şi întări apărarea
  • Ucraina recucereşte două localităţi din regiunea Harkov
  • Zelenski numeşte un nou ministru al apărării, după scandalurile de corupţie în care a fost implicat Reznikov
4381 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 562.  O rachetă rusească a lovit o clădire a poliţiei ucrainene / Trupele ucrainene obţin noi victorii pe front. Dronele ruseşti fac măcel printre civili

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE UE sancţionează persoane din Rusia din cauza încălcărilor drepturilor omului în Crimeea

Consiliul UE a impus sancţiuni împotriva a şase persoane din Rusia responsabile de încălcări ale drepturilor omului în Rusia şi în Crimeea ocupată, a anunţat Consiliul.
 
Pe listă se află procurori şi judecători care au supravegheat procedurile judiciare din Crimeea ocupată împotriva jurnalistului ucrainean Vladyslav Yesypenko şi a activistului tătar din Crimeea, Nariman Dzhelialov.
 
Sancţiunile au fost impuse în cadrul Regimului global de sancţiuni privind drepturile omului al UE, care include deja 67 de persoane şi 20 de entităţi. Măsurile restrictive aplicate cuprind o interdicţie de călătorie şi îngheţarea activelor.

UPDATE Lituania transferă peste 1,5 milioane de cartuşe de muniţie în Ucraina

Lituania a predat 1,5 milioane de cartuşe pentru a sprijini forţele ucrainene în lupta lor împotriva atacurilor ruseşti, a anunţat Ministerul lituanian al Apărării.
 
În august, Vilnius a anunţat un pachet de ajutor în domeniul apărării în valoare de 44 de milioane de dolari pentru Kiev, care include muniţie pentru lansatoarele de grenade, puşti, seturi de radare de supraveghere maritimă, muniţie de calibru 5,56 mm, generatoare, sisteme antidronă şi alte echipamente.

UPDATE România va amenaja adăposturi în apropierea zonei unde au avut loc atacuri ruseşti pe Dunăre

România va introduce noi măsuri de securitate pentru a proteja populaţia civilă din apropierea Dunării, ca răspuns la atacurile ruseşti împotriva porturilor ucrainene, potrivit unui document emis de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România.
 
Aceste măsuri vor include identificarea zonelor cu risc de cădere a "elementelor mijloacelor de luptă", emiterea de avertismente prin intermediul sistemului de urgenţă RO-ALERT şi construirea de adăposturi în localităţile de pe malul românesc al Dunării, respectiv la Plauru şi Ceatalchioi.
 
De asemenea, autorităţile vor selecta structurile existente care pot fi folosite ca adăposturi şi vor instrui populaţia din zonă cu privire la ce trebuie să facă în situaţii periculoase.
 
Identificarea zonelor cu risc sporit de cădere de dărâmături va fi realizată de Ministerul Apărării din România.
 
Potrivit documentului, decizia a fost luată ca urmare a "atacurilor recente şi repetate desfăşurate asupra porturilor ucrainene Reni şi Izmail, precum şi a răspunsului apărării antiaeriene ucrainene care a determinat dispersarea proiectilelor pe suprafeţe mari".

UPDATE Atacurile ruseşti din regiunea Herson au omorât 3 persoane şi au rănit alte 5 

Rusia a lansat atacuri aeriene şi cu mortiere împotriva a două aşezări din regiunea Herson, omorând trei persoane şi rănind alte cinci, a raportat guvernatorul Oleksandr Prokudin.
 
Două femei şi un bărbat cu vârste cuprinse între 40 şi 48 de ani au fost omorâţi când o bombă aeriană ghidată a lovit satul Odradokamianka, potrivit lui Prokudin.
 
Atacul a rănit patru femei, două dintre ele fiind spitalizate în stare stabilă, a precizat oficialul pe Telegram.

UPDATE O rachetă rusească a lovit o clădire a poliţiei ucrainene: Un poliţist a murit

 O rachetă rusească a lovit vineri o clădire a poliţiei din oraşul Kryvyi Rih, din centrul Ucrainei, ucigând un poliţist şi rănind mai multe persoane, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko, citat de Reuters.

UPDATE ISW: Trupele ucrainene obţin „câştiguri tactice” în regiunea Zaporojie şi lângă Bakhmut

Forţele de contraofensivă ucrainene au înregistrat câştiguri în două sectoare ale frontului, avansând în vestul regiunii Zaporojie şi la sud de Bakhmut, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său.

UPDATE Trupele ruse bombardează regiunea Sumi

Trupele ruse au tras de 18 ori în localităţile de-a lungul graniţei cu regiunea Sumi. În atac a fost distrusă o grădiniţă.

UPDATE SUA şi Marea Britanie sancţionează membrii unei grupări ruse de criminalitate cibernetică

SUA şi Marea Britanie au impus sancţiuni asupra a 11 membri ai grupului rus de criminalitate cibernetică Trickbot într-un efort coordonat, a anunţat Departamentul de Trezorerie al SUA.

UPDATE Pentagonul neagă afirmaţiile Rusiei despre bombele cu uraniu sărăcit

Secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a negat afirmaţiile Rusiei conform cărora bombele cu uraniu sărăcit trimise de SUA în Ucraina ar putea provoca o creştere a cancerului şi a altor boli în rândul civililor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici