LIVE TEXT   Războiul Israel - Hamas, ziua 16: Israel a fost de acord să amâne ofensiva terestră / Aviaţia bombardează însă Fâşia Gaza / 200.000 de israelieni au fost strămutaţi / Biden a cerut ajutor umanitar pentru Gaza / Încă un român a murit în Israel

Armata israeliană a anunţat că unul dintre tancurile sale a tras din greşeală, duminică, asupra unui post egiptean din apropierea graniţei cu Fâşia Gaza, relatează Sky News.

8534 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas, ziua 16: Israel a fost de acord să amâne ofensiva terestră / Aviaţia bombardează însă Fâşia Gaza / 200.000 de israelieni au fost strămutaţi / Biden a cerut ajutor umanitar pentru Gaza / Încă un român a murit în Israel

IDF

UPDATE John Kirby: Iranul continuă să sprijine Hamas şi Hezbollah şi să faciliteze atacurile

Acesta a spus că Iranul le furnizează muniţii, finanţare şi, în unele cazuri, instruire, încercând în acelaşi timp să menţină "un anumit nivel de negare".
 
SUA nu vor permite acest lucru, iar capacităţile sale militare din regiune devin "mai mari şi mai bune în fiecare zi", a spus el, conform Sky News.

UPDATE Hamas spune că a eliberat doi ostatici israelieni din motive umanitare 

Brigăzile al-Qassam ale Hamas au eliberat doi prizonieri din Gaza după medierea Qatarului şi a Egiptului, afirmă purtătorul de cuvânt Abu Obaida.
 
Cele două prizoniere sunt Nurit Yitzhak, 80 de ani, şi Yocheved Levschitz, 85 de ani, au precizat Brigăzile al-Qassam într-o declaraţie pe Telegram.
 
Este vorba de aceleaşi două captive pe care gruparea a încercat să le elibereze vineri, dar Israelul a refuzat să le ia, a precizat Abu Obaida.
 
"Am decis să le eliberăm din motive umanitare şi medicale".

UPDATE Crucea Roşie va primi 50 de ostatici cu dublă cetăţenie deţinuţi de Hamas - raport

Rapoartele din Israel sugerează că eliberarea a aproximativ 50 de ostatici deţinuţi de Hamas ar putea fi iminentă.
 
Canalul de ştiri I24 din Tel Aviv relatează că "surse din Gaza" au declarat că "finalizarea unui potenţial acord" intermediat de Qatar ar fi în curs de finalizare pentru eliberarea a aproximativ 50 de răpiţi care au dublă cetăţenie.
 
Se crede că oficiali ai Crucii Roşii sunt pe drum pentru a primi grupul, a declarat I24, iar eliberarea ar putea fi încheiată "în următoarele ore" dacă nu vor exista obstacole.
 
Se crede că o suspendare a atacurilor aeriene israeliene asupra Gaza a făcut parte din înţelegere pentru a permite echipelor Crucii Roşii să ajungă la ostatici în siguranţă.

UPDATE ONU: 20.000 de persoane au fost strămutate din cauza violenţelor din Liban

Aproape 20.000 de persoane au fost strămutate intern în sudul Libanului şi în alte zone de la începutul lunii octombrie, a declarat luni o agenţie a Naţiunilor Unite, reflectând escaladarea violenţelor la graniţa dintre Liban şi Israel.
 
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a ONU a declarat că 19.646 de persoane au fost strămutate în interiorul Libanului de când a început să urmărească mişcările pe 8 octombrie, a doua zi după atacul asupra Israelului de către militanţii Hamas, a relatat agenţia de presă AFP.
 
Cei mai mulţi au fost cei care au fugit din sudul Libanului, în timp ce unele persoane s-au deplasat şi din alte zone. Autorităţile israeliene au evacuat, de asemenea, zeci de oraşe şi comunităţi din nordul Israelului, a precizat OIM.

UPDATE Marea Britanie va oferi un ajutor suplimentar de 20 de milioane de lire sterline pentru Gaza

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat, luni, că Marea Britanie va oferi un nou ajutor pentru poporul palestinian. El afirmă că Guvernul britanic va oferi un sprijin umanitar suplimentar de 20 de milioane de lire sterline (24,4 milioane de dolari) pentru Gaza, potrivit Reuters.

UPDATE Peste 5.000 de persoane au fost ucise în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene

Cel puţin 5.087 de persoane au fost ucise în Gaza, iar 15.273 au fost rănite încă din 7 octombrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene din Cisiordania.
 
Între timp, în Cisiordania, cel puţin 95 de palestinieni au fost ucişi şi 1.828 au fost răniţi de la atacurile Hamas şi de la represaliile israeliene.  
 
Ministerul a precizat că în Fâşia Gaza au avut loc 250 de lovituri asupra sectorului său de sănătate, lăsând o mare parte a populaţiei sale fără asistenţă medicală adecvată. 
 
De asemenea, ministerul a avertizat cu privire la impactul asupra infrastructurii sanitare, declarând că zece din cele 35 de spitale din Fâşia Gaza - echivalentul a 28% - sunt în prezent nefuncţionale. Dintre acestea, nouă spitale au fost "distruse sau scoase din funcţiune".
 
Sectorul sănătăţii a mai pierdut 54 de membri ai personalului sanitar, iar peste 90 au fost răniţi. Ambulanţele au fost, de asemenea, afectate, 50 fiind lovite, iar 23 fiind în prezent scoase din funcţiune, a adăugat acesta.

UPDATE Încă un român a murit în Israel

Autorităţile israeliene au informat statul român despre decesul a încă unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Israel, în urma conflictului israeliano-palestinian, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

UPDATE Biroul umanitar al ONU: Mai mult de jumătate din populaţia din Gaza este acum strămutată în interiorul ţării

Biroul umanitar al ONU (OCHA) a declarat că aproximativ 1,4 milioane de persoane din populaţia din Gaza - mai mult de jumătate - au fost strămutate în prezent, multe dintre acestea căutând refugiu în adăposturile de urgenţă supraaglomerate ale ONU.
 
Israelul a ordonat locuitorilor din Gaza să evacueze partea de nord. Dar, potrivit Reuters, OCHA a declarat că se crede că sute sau poate mii de persoane care au fugit se întorc acum în nord din cauza bombardamentelor sporite din sud şi a lipsei de adăpost.

UPDATE Turcia trimite în Egipt două avioane cu ajutoare pentru Gaza

Turcia a trimis luni două avioane cargo în Egipt care au transportat echipamente medicale şi provizii pentru Gaza, a declarat ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca. El a mai spus că alte două avioane vor fi trimise în următoarele zile, potrivit Reuters.

UPDATE - Hamas: 2.055 de copii ucişi în bombardamentele israeliene

2.055 de copii au murit până acum în Fâşia Gaza, în urma bombardamentelor armatei israeliene: a anunţat Ministerul Sănătăţii Hamas. Per total, arată un raport publicat astăzi, din 7 octombrie - ziua atacului Hamas împotriva Israelului - cel puţin 5.087 de persoane au fost ucise, în timp ce alte 15.273 au fost rănite.

UPDATE - Radio militar israelian: Operaţiunea la sol în Gaza, amânată

Se pare că Israelul a decis să „întârzie” ofensiva terestră, în aşteptarea sosirii altor forţe americane în regiune. Acest lucru a fost raportat de un radio militar israelian, potrivit căruia SUA au adus la cunoştinţa Israelul intenţia sa de a desfăşura noi forţe în Orientul Mijlociu, în vederea operaţiunii la sol din cauza ameninţărilor Iranului de a acţiona pe diverse fronturi. Radioul Militar a spus că acesta nu este singurul motiv pentru amânare, ci că există şi altele, inclusiv prezenţa a 350.000 de civili palestinieni în nordul Fâşiei Gaza.

UPDATE - Iran: Acţiunea Israelului în Gaza este o sinucidere politică

Acţiunile Israelului în Fâşia Gaza sunt „sinucideri politice”. Acest lucru a fost declarat de ministrul iranian al apărării, Mohammad-Reza Ashtiani, în timpul unui apel telefonic cu omologul său sirian Ali Mahmoud Abbas. „Aceste acţiuni au rănit conştiinţa musulmanilor, în timp ce comunitatea internaţională şi-a arătat reacţia împotriva regimului brutal, această atitudine este o sinucidere politică pentru regim”, a spus Ashtiani, citat de Mehr, adăugând că Israelul „încearcă să răzbune un eşec fără precedent de informaţii şi securitate prin uciderea copiilor şi a oamenilor nevinovaţi” şi că situaţia din Fâşia Gaza se apropie de un „dezastru umanitar”.

UPDATE - Un nou convoi de ajutor către Gaza

Un nou convoi de camioane încărcate cu ajutoare a intrat în Gaza pe la trecerea Rafah.

UPDATE - Israelul recunoaşte: Raiduri de noapte vizate pe Fâşie pentru a ucide terorişti şi a căuta informaţii despre ostatici

„În timpul nopţii, infanteria militară a fost angajată în raiduri menite să ucidă teroriştii care se pregătesc pentru următoarea fază a războiului”. Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al armatei, amiralul Daniel Hagari, care a confirmat, de asemenea, că 222 de ostatici rămân încă în mâinile Hamas, toţi luaţi în timpul atacului din 7 octombrie.

„Aceste raiduri – susţine Hagari – au şi scopul de a găsi detalii despre locul unde se află ostaticii”. Aceste intervenţii „ne-au ajutat să înţelegem unde se organizează teroriştii pentru noua fază a războiului, sarcina noastră este să reducem aceste ameninţări”.

UPDATE - Preşedintele grec Mitsotakis se va întâlni cu Netanyahu în Israel

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a aterizat în Israel pentru o întâlnire cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu. Site-ul web Kathimerini anunţă. Vizita lui Mitsotakis în Israel, programată pentru joia trecută, fusese amânată din motive de securitate. Prim-ministrul grec este de aşteptat să se întoarcă la Atena după-amiază. Vorbind la summitul de la Cairo sâmbătă trecută, Mitsotakis a declarat că nicio intervenţie militară nu poate înlocui o soluţie politică.

UPDATE - O olandeză de 33 de ani a murit într-o explozie în Gaza

O femeie olandeză a fost ucisă într-o explozie în Gaza. Ministrul olandez de externe Hanke Bruins a spus acest lucru în marja Consiliului Afaceri Externe de la Luxemburg. „Am primit o veste oribilă: doamna Ashtar a murit”, a spus el, vorbind despre „mare tristeţe” şi îndreptându-şi gândurile către soţul şi copiii victimei. Ea avea 33 de ani şi se afla în Gaza împreună cu soţul şi cei patru copii, pentru a vizita familia, când a izbucnit războiul. Cu câteva ore înainte de moarte, îşi trimisese copiii în alt loc. Familia a încercat să părăsească Gaza săptămâna trecută, dar nu a reuşit să treacă graniţa în Egipt. 

UPDATE - Al treilea convoi de ajutor intră în Gaza

Un al treilea convoi de camioane cu ajutor umanitare a intrat în Fâşia Gaza s-a scrus pe la trecerea Rafah, au anunţat mai multe surse citate de Haaretz. Un prim convoi de 20 de camioane a intrat sâmbătă, iar un al doilea ieri.

UPDATE - Controversa în Marea Britanie: Puţine arestări la demonstraţia pro-palestiniană

Există o controversă în Regatul Unit între guvernul conservator al lui Rishi Sunak şi liderii poliţiei cu privire la numărul limitat de arestări efectuate de ofiţeri în timpul demonstraţiei masive pro-Palestine care a avut loc sâmbătă la Londra şi în alte oraşe pe fondul represaliilor militare ale Israelului asupra Fâşia Gaza, ca răspuns la atacul devastator al Hamas din 7 octombrie. În jur de 100.000 de oameni au defilat doar în capitala britanică. Mitingul s-a desfăşurat în mare parte fără incidente, în total au fost 10 arestaţi pentru deţinere de petarde sau abateri minore ale ordinii publice; dar fără nicio arestare sub suspiciunea de incitare la ură sau antisemitism.

În Regatul Unit, spre deosebire de Franţa, demonstraţiile pro-palestiniene nu au fost supuse unor restricţii pe scară largă, după evenimentele din 7 octombrie.

UPDATE - Trimis chinez: risc de conflict la graniţele cu Israelul

Republica Populară Chineză consideră situaţia din Gaza „foarte gravă”, cu riscul de „escaladare a conflictului” la scară mai mare şi răspândirea luptelor de-a lungul graniţelor din apropiere. Aceasta este evaluarea trimisului special pentru Orientul Mijlociu, Zhai Jun, care, într-o vizită în zonă, a participat sâmbătă la conferinţa de pace de la Cairo.

UPDATE - Armata israeliană: trupurile a 1.000 de terorişti Hamas au fost găsite

„De la începutul conflictului am recuperat peste o 1.000 de cadavre de terorişti Hamas pe teritoriul israelian”, în zona apropiată de Fâşia Gaza şi de-a lungul barierei de securitate. Purtătorul de cuvânt al militar Daniel Hagari a spus asta. „Cercetările continuă şi este posibil ca acesta să nu fie numărul definitiv”.

UPDATE - Nyt: Hamas ar putea elibera 50 de ostatici cu dublă naţionalitate

„Un înalt oficial militar israelian a spus că, pe baza discuţiilor dintre Statele Unite şi Qatar, Hamas ar putea elibera în cele din urmă aproximativ 50 de cetăţeni cu două cetăţeni, indiferent de orice acord mai larg.” The New York Times scrie acest lucru într-un articol publicat online.

UPDATE - Greta Thunberg „interzisă” din şcolile israeliene după postare pro-Palestina

Ministerul Educaţiei anunţă că va elimina toate referinţele la Greta Thunberg după ce aceasta a publicat, în weekend, o postare cu o pancartă pe care scria „Sunt cu Gaza”. „Hamas este o organizaţie teroristă responsabilă pentru uciderea a 1.400 de israelieni nevinovaţi, inclusiv copii, femei şi bătrâni, şi a răpit peste 200 de oameni în Gaza”, susţine ministerul. „Această poziţie o descalifică să fie un model educaţional şi moral şi nu mai este aptă să servească drept inspiraţie şi educatoare pentru studenţii israelieni”.

UPDATE - Numărul ostaticilor în mâinile Hamas creşte la 222

Numărul ostaticilor israelieni ţinuţi de Hamas în Gaza a crescut la 222. Purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, a spus acest lucru.

UPDATE - Mass-media: cel puţin 120 de arestaţi în raiduri israeliene în Cisiordania

Arestările palestinienilor din Cisiordania de către armata israeliană continuă, zeci de persoane fiind arestate încă de ieri. Agenţia palestiniană de presă Wafa a informat într-un raport publicat în această dimineaţă că cel puţin 120 de cetăţeni au fost arestaţi, inclusiv 40 de muncitori din Gaza.

UPDATE - 17 morţi într-un atentat cu bombă în lagărul de refugiaţi din Gaza

Cel puţin 17 persoane au fost ucise în această dimineaţă într-un bombardament israelian în districtul aglomerat Jabalya, la nord de Gaza. Acest lucru a fost raportat de Ministerul de Interne din Gaza, potrivit căruia aceştia sunt membri ai clanului familiei el-Batash, rude ale unuia dintre liderii politici ai Jihadului Islamic. Se pare că, potrivit martorilor de la faţa locului, sub dărâmături se află şi alte victime. Surse locale adaugă că locuitorii din Jabalya au ignorat până acum apelurile repetate din partea forţelor armate israeliene de a se muta în sudul Fâşiei, dincolo de Wadi Gaza.

UPDATE - Israel: fără armistiţiu în timpul negocierilor pentru ostatici

Nu va exista „nicio încetare a focului” în Gaza, în timp ce SUA şi Qatar vor depune eforturi pentru eliberarea celor peste 200 de ostatici ţinuţi de Hamas în enclava asediată. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a declarat pentru CNN. Oficialul a spus că atât Israelul, cât şi SUA doresc ca toţi ostaticii să fie eliberaţi „cât mai repede posibil”. „Eforturile umanitare nu pot avea un impact asupra misiunii de dezmembrare a Hamas”, a subliniat el.

UPDATE - Aproximativ 200.000 de israelieni au fost strămutaţi în interior din 7 octombrie

Există aproximativ 200.000 de israelieni strămutaţi în interior, forţaţi să-şi părăsească casele şi să se mute în alte părţi ale ţării de la atacul Hamas din 7 octombrie. Times of Israel relatează acest lucru, citând autorităţile. Aproximativ jumătate dintre ei - relatează ziarul - au primit ordin să evacueze 105 aşezări de lângă graniţa cu Fâşia Gaza şi Liban, în timp ce cealaltă jumătate a decis să părăsească în mod independent zonele din apropierea liniei frontului.

UPDATE - Madrid: este necesară o conferinţă internaţională de pace

„Trebuie să avem puterea de a promova o conferinţă internaţională de pace care să ducă la crearea unui stat palestinian”. Acest lucru a declarat ministrul spaniol de externe, José Manuel Albares, la sosirea la Luxemburg. Spania deţine preşedinţia rotativă a UE. „UE trebuie să vorbească cu o singură voce şi trebuie să condamnăm atât violenţa Hamas, cât şi atacurile asupra populaţiei civile din Gaza”, a adăugat el. 

UPDATE - Armata israeliană: 320 de ţinte Hamas şi Jihad lovite în Gaza

Peste 320 de ţinte au fost lovite de armata israeliană aseară în Fâşie. Printre acestea – a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei – ţinte care constituiau ameninţări la adresa forţelor care „se pregătesc pentru operaţiuni terestre în zonă, inclusiv zeci de poziţii de mortar şi rachete antitanc”. Mai mult, tuneluri în care se ascundeau militanţii şi zeci de centre operaţionale atât ale Hamas, cât şi ale Jihadului Islamic.

UPDATE -  Israelul arată noi ţinte atinse: Hamas îşi plasează rachetele lângă şcoli şi moschei

Armata israeliană a arătat un nou videoclip cu ţinte militare ale Hamas lovite în Gaza, inclusiv mai multe locuri de lansare de rachete în apropierea şcolilor şi a unei moschei. Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au difuzat imagini aeriene ale mai multor explozii la diferite complexe, precum şi fotografii care indică locuri ţintă din Gaza, lângă o grădiniţă, şcoli, o moschee şi o clădire a Naţiunilor Unite. Într-o postare pe Telegram, IDF a declarat că gruparea militantă Hamas „exploatează civili” şi „şi-a lansat în mod deliberat rachete asupra civililor israelieni”.

UPDATE - NYT: SUA solicită amânarea ofensivei israeliene

New York Times relatează, citând mai mulţi oficiali americani, că oficialii de la Casa Albă doresc ca Israelul să acorde mai mult timp pentru negocierile cu privire la ostaticii ţinuţi în Gaza şi pentru fluxul de ajutor în Fâşie, înainte ca armata să lanseze operaţiunea anunţată. NYT adaugă, potrivit surselor sale, că administraţia Biden intenţionează, de asemenea, să îşi intensifice pregătirea pentru eventuale atacuri împotriva ţintelor americane din regiune de către grupurile cu sediul în Iran. Riscuri care ar putea creşte pe măsură ce războiul continuă.

UPDATE - Ciocniri cu Israelul în Cisiordania: doi palestinieni ucişi

Doi palestinieni au murit şi 4 au fost răniţi în confruntări violente cu armata israeliană în tabăra de refugiaţi Jalazoun, la nord de Ramallah, în Cisiordania. Ministerul Sănătăţii al Autorităţii Naţionale Palestiniene (PNA) a făcut acest lucru, citat de Wafa.

UPDATE -  Hamas: s-a discutat cu Iran despre cum să oprească atacurile Israelului asupra Gaza

Şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a primit un apel telefonic de la ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian duminică seara pentru a discuta „cum să folosiţi toate metodele pentru a opri” atacurile israeliene asupra Gaza. De asemenea, cei doi „au discutat despre cele mai recente evoluţii legate de agresiunea sionistă împotriva Fâşiei Gaza”. Hamas a declarat acest lucru pe Telegram.

UPDATE - Al-Jazeera: cea mai rea noapte de bombardamente în Gaza

Al-Jazeera a raportat că este „cea mai sângeroasă” noapte de bombardamente din Gaza de la atacul masiv al Hamas în Israel din 7 octombrie. Avioanele de luptă israeliene au intensificat nivelul şi amploarea raidurilor, vizând mai multe zone din enclava palestiniană. Unul dintre atacuri a avut loc în tabăra de refugiaţi Jabalia, o zonă dens populată în care trăiesc peste 120.000 de palestinieni. Apropierea spitalelor Al Shifa şi Al Quds au fost, de asemenea, bombardate. Potrivit agenţiei de presă palestiniene Wafa, cel puţin 400 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, cu atacuri asupra caselor civile fără avertisment.

UPDATE - Blinken, mulţumit de eliberarea cetăţenilor americani de către Hamas

Statele Unite s-au angajat încă de la începutul crizei în curs din Orientul Mijlociu să obţină eliberarea cetăţenilor americani luaţi ostatici de gruparea islamistă palestiniană Hamas şi sunt mulţumite de eliberarea celor două cetăţene americane Judith şi Natalie Raanan, fapt care a avut loc ieri. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat acest lucru în timpul unui interviu cu postul de televiziune „Nbc News”. 

UPDATE - Soluţie extremă

UPDATE - Premierul Israelului schimbă ţinuta

UPDATE - Aviaţia israeliană a bombardat Fâşia Gaza 

 
Avioanele militare israeliene au efectuat lovituri aeriene în apropierea spitalelor Al-Shifa şi Al-Quds din oraşul Gaza, potrivit site-ului de ştiri Wafa al Autorităţii Palestiniene.

Nu există informaţii imediate despre victime sau ţintele atacurilor, care au venit după ce Forţele de Apărare Israelului au anunţat că bombardează zeci de baze Hamas din Fâşia Gaza. 

UPDATE - Israel lansează noi atacuri aeriene în sudul Libanului, vizând ţinte Hezbollah 

Armata israeliană susţine că a lovit o serie de lţinte Hezbollah din sudul Libanului, inclusiv un „campus militar” şi un post de observare.

Forţele de Apărare Israelului spun că avioanele militare au vizat şi „o celulă teroristă” de-a lungul graniţei şi au distrus armamentul deţinut de agenţi.

Ştirea iniţială - Incident grav între Israel şi Egipt 

„Cu puţin timp în urmă, un tanc al armatei israeliene a tras din greşeală şi a lovit un post egiptean adiacent frontierei în zona Kerem Shalom. Incidentul este în curs de investigare, iar detaliile sunt în curs de examinare. Forţele de Apărare Israeliene îşi exprimă regretul în legătură cu incidentul", anunţă Armata israeliană.

Un purtător de cuvânt al armatei egiptene a declatrat că poliţiştii de frontieră au suferit răni uşoare după ce au fost loviţi de fragmente dintr-un obuz tras de un tanc israelian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici