FOTO-VIDEO  Războiul nu ţine cont de nimic. O şcoală din Jîtomîr, ţinta forţelor ruse

O şcoală din Jîtomîr, nordul Ucrainei, a fost lovită de o rachetă a forţelor ruse vineri dimineaţă, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

563 afișări
Imaginea articolului Războiul nu ţine cont de nimic. O şcoală din Jîtomîr, ţinta forţelor ruse

Sursa foto: Twitter/Andreï VAITOVICH

Imaginile apărute în spaţiul public arată pagube semnificative şi prăbuşirea parţială a clădirii.

Într-o declaraţie video, primarul din Jîtomîr, Serghei Sukhomlin, a condamant atacatorii ruşi, spunând că aceştia „nu se opresc la nimic. Aceasta este o şcoală. Mai degrabă, aceste ruine sunt o fostă şcoală în oraşul ucrainean Jîtomîr”.

Vestea vine după ce cel puţin trei şcoli din cel de-al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Harkov, au fost lovite marţi de atacurile militare ruseşti, potrivit videoclipurilor şi fotografiilor postate pe reţelele de socializare.

Alte clădiri care au fost raportate ca fiind distruse în timpul invaziei ruse a Ucrainei includ situri culturale precum biserici, catedrale şi muzee, cele mai multe din Kiev şi Harkov, potrivit declaraţiei Ministerului Culturii şi Politicii Informaţionale din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici