„Războiul România - Ucraina din 2022”. Procurorul Şef al Armatei ucrainene convoacă întâlniri de urgenţă, în urma unor videoclipuri privind anexarea unor teritorii de către România

Anatoli Matios, procurorul şef al armatei ucrainene promite să demareze urgent o anchetă cu privire la un video propagandist publicat pe Youtube. Imaginile au fost postate pe 26 mai şi vorbesc despre o posibilă ocupare a unor teritorii vestice şi sudice ale Ucrainei de către România, în anul 2022.

29855 afișări
Imaginea articolului „Războiul România - Ucraina din 2022”. Procurorul Şef al Armatei ucrainene convoacă întâlniri de urgenţă, în urma unor videoclipuri privind anexarea unor teritorii de către România

Procurorul Şef al Armatei convoacă şedinţă de urgenţă

„Prin prezentul mesaj, doresc să anunţ că mâine, 4 iunie 2019, voi depune documente pentru a iniţia o investigaţie privind crime grave care au ca scop perturbarea integrităţii teritoriale ale statului ucrainean”, scrie Matios pe pagina sa de Facebook, potrivit 112international.com.

Procurorul face referire la o ştire iniţială publicată pe site-ul Information Resistance NGO, care include detalii despre o posibilă ocupare a regiunii Cernăuţi, aceasta fiind la graniţa cu România.

În urma acestor acuzaţii, Matios susţine că va convoca şedinţă de urgenţă cu oficialii ministerului de Apărare al Ucrainei, Serviciul de Inteligenţă Străină, Serviciul de Securitate a Statului şi ministerul de Externe.

Filmarea numită „Războiul româno-ucrainean din 2022”, care are o lungime de şapte minute, a fost postată pe canalul Youtube pe 26 mai.

Imaginile explică faptul că în 2022, în urma intensificărilor acţiunilor militare din estul Ucrainei, România ocupă regiunea Cernăuţi şi o parte din Odesa pentru a-şi apăra cetăţenii. Până acum, înregistrarea a strânse peste 240.000 de vizualizări.

Cu toate acestea, autorul videoclipului publicat pe Youtube, informează în descrierea postării că filmarea reprezintă un simplu „prolog pentru o viitoare carte online”. De altfel, deţinătorul contului este un român, care a fost uimit de controversa stârnită de postarea sa. 

Românul, numit Dan Ionescu, a reacţionat pe Facebook, spunând că „se pare că nu ştie nimeni să citească descrierea videoului”. „Scrie clar că e o fantezie pentru o carte care o scriu! Se cheamă libera exprimare!”, continuă românul pe Facebook. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici