Războiul Trump-Twitter continuă: un mesaj al lui Trump etichetat pentru încurajare a violenţei

  • Twitter a eliminat o parte dintr-un alt mesaj al preşedintelui american
  • Acesta a încălcat politica platformei cu privire la încurajarea violenţei
  • Twitter pare să ignore decretul prezidenţial care vizează în special platformele social media
707 afișări
Imaginea articolului Războiul Trump-Twitter continuă: un mesaj al lui Trump etichetat pentru încurajare a violenţei

După ce au aplicat o avertizare de verificare pe un mesaj al lui Donald Trump, lucru care a dus la decretul care se presupune că va mai restrânge din puterea platformelor de social media, cei de la Twitter nu se lasă şi au eliminat o parte dintr-un alt mesaj al preşedintelui american, de data aceasta pentru că a încălcat politica platformei cu privire la încurajarea violenţei.

Mesajele marcate astfel de Twitter nu sunt vizibile decât dacă utilizatorii dau click pe avertizare. Rata de engagement este limitată, în sensul că utilizatorii pot doar retransmite mesajul cu un comment, nu pot da like sau replay.

Twitter pare să ignore decretul prezidenţial care vizează în special platformele social media, ceea ce, cu siguranţă nu e pe placul lui Trump, care a reclamat că social media încearcă să reducă la tăcere vocile conservatoare, în ciuda evidenţelor că algoritmii folosiţi de platforme amplifică punctele de vedere conservatoare.

În acestă din urmă ciocnire, Trump a scris pe Twitter cu privire la demonstraţiile violente din Minneapolis, de după uciderea cetăţeanului de culoare, George Floyd, de către un poliţist alb. Trump a scris că “golanii dezonorează memoria lui George Floyd” şi a ameninţat voalat că va trimite armata.

“Ne vom asuma controlul acestei situaţii dificile, dar, dacă încep jafurile, vor începe şi împuşcăturile. Mulţumesc!”, a scris el în mesaj.

De la alegerea sa, Trump a folosit Twitter ca armă de politică externă, lansând ameninţări la adresa Coreei de Nord sau a Iranului.


sursa foto: techcrunch.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici