Războiul din Ucraina, ziua 397. Comisia Europeană: Rusia va suporta consecinţele dacă va muta arme nucleare în Belarus / Belgia oferă sprijin pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei / Ruşii au pierdut peste 170.000 de militari, dintre care 610 doar în ultima zi

  • Autorităţile din oraşul ucrainean Avdiivka, situat în estul regiunii Doneţk, îndeamnă populaţia să plece, deoarece resursele esenţiale, precum serviciile de telefonie mobilă şi electricitatea, sunt întrerupte de bombardamentele ruseşti
  • Ministerul de Externe al Lituaniei a transmis că va solicita noi sancţiuni împotriva Rusiei ca răspuns la planurile de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus
  • Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, a declarat că va ajunge în curând la centrala nucleară Zaporjie, ocupată de Rusia
12351 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 397. Comisia Europeană: Rusia va suporta consecinţele dacă va muta arme nucleare în Belarus / Belgia oferă sprijin pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei / Ruşii au pierdut peste 170.000 de militari, dintre care 610 doar în ultima zi

UPDATE 23:00 Belgia oferă sprijin pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei 

 
Ucraina a primit 36 de tone de echipamente din Belgia pentru a-şi reface infrastructura energetică, a anunţat Ministerul Energiei, luni.
 
Ministrul Energiei, Herman Halushchenko, i-a mulţumit la Bruxelles omologului său belgian Tina Van der Straten pentru ajutorul umanitar acordat Ucrainei.
 
„Partenerii noştri europeni înţeleg importanţa pregătirii Ucrainei pentru perioada de toamnă-iarnă şi ajută Ucraina cu echipamente şi combustibil”, a declarat ministrul, conform Kyiv Independent.
 
De la jumătatea lunii octombrie 2022, Rusia a atacat infrastructura energetică a Ucrainei cu rachete şi drone, ceea ce a dus la pene de curent frecvente şi extinse pe durata întregii ierni.
 
Însă, începând cu martie 2023, reţeaua de electricitate a Ucrainei se află într-o stare de funcţionare stabilă în toate regiunile.
 

UPDATE 22:00 Un voluntar polonez, identificat doar ca Marek, a murit din cauza rănilor suferite în apropiere de Bakhmut, a scris Iniţiativa Nehemiah, citată de Kyiv Independent

 
„Am primit vestea pe care nu am vrut să o auzim niciodată: prietenul nostru Marek, un voluntar care a oferit ajutor umanitar în Ucraina, a murit în spital din cauza rănilor suferite”, a scris organizaţia de voluntari.
 
Potrivit organizaţiei, Marek livra ajutoare în Ucraina din toamna anului 2022. El vizitase numeroase locuri din întreaga ţară, inclusiv Irpin, Fastiv, Zaporizhzhia şi Doneţk.
 
Marek primise toată pregătirea adecvată pentru a fi voluntar pe linia frontului, declară organizaţia.
 

UPDATE 20:50 Invadatorii ruşi au bombardat regiunea Kherson, rănind trei persoane

UPDATE 19:30 Directorul AIEA a discutat cu Zelenski despre securitatea Centralei nucleare Zaporojie

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), s-a întâlnit luni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în regiunea ucraineană Zaporojie, informează cotidianul Le Monde şi site-ul Tagesschau.de.

UPDATE 17:50 Comisia Europeană: Rusia va suporta consecinţele dacă va muta arme nucleare în Belarus

Peter Stano, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pe probleme de Politică externă, a declarat că Uniunea Europeană va reacţiona dacă Rusia va desfăşura armele sale nucleare tactice în Belarus, aşa cum a anunţat anterior Moscova, potrivit postului de presă European Pravda.
 
Stano nu a precizat ce măsuri vor fi luate. „Suntem pregătiţi pentru toate scenariile şi ne revizuim gradul de pregătire pe măsură ce evenimentele se desfăşoară", a spus el, adăugând că UE trebuie să audă şi ce spune Belarus, „care este deja complice la această agresiune ilegală barbară”.
 
„Dar adevărul este că aceasta ar fi o escaladare, care ar crea o ameninţare la adresa securităţii Europei şi nu va rămâne fără o reacţie din partea statelor membre”, a mai spus Stano, citat de Kyiv Independent.
 

UPDATE 17:00 China afirmă că „riscurile strategice ar trebui să fie reduse”, drept răspuns la ameninţările nucleare ale Rusiei

UPDATE 16:00 Atacurile cu rachete din 27 martie asupra Slovianskului a ucis două persoane şi a rănit alte 29

UPDATE 14:50 Patruşev, şeful tuturor serviciilor ruseşti: Rusia are armele pentru a distruge chiar şi Statele Unite, dacă existenţa ei este ameninţată

Puternicul secretar al Consiliului de Securitate al Kremlinului, Nikolai Patruşev, a declarat că Rusia are armele necesare pentru a distruge orice inamic, inclusiv Statele Unite, dacă existenţa sa este ameninţată, potrivit unor fragmente dintr-un interviu postat luni pe site-ul ziarului Rossiiskaya Gazeta.

UPDATE 14:00 Evgheni Prigojin comentează dialogul dintre oligarhii care îl vorbesc de rău pe Putin

Evgheni Prigojin, şeful lui Wagner, comentează înregistrarea audio dintre oligarhii (inclusiv omonimul Iosif Prigojin) care-l vorbesc de rău pe Putin: „Faptul că Joseph a vorbit la telefon este dreptul său deplin. Dacă acum conversaţiile telefonice sunt interzise în temeiul articolului despre „discreditarea forţelor armate”, atunci puteţi iniţia pur şi simplu o castrare generală sau o altă măsură draconică. Dar faptul că după aceea a început să-şi ceară scuze, cred că este un nemernic”.

UPDATE 13:30 Tass: atac împotriva şefului poliţiei din Mariupol, maşina lui a explodat

Maşina şefului poliţiei din Mariupol, Mihail Moskvin, a fost aruncată în aer în această dimineaţă: vestea tentativei de asasinat a fost raportată de Tass, care citează un oficial al autorităţilor pro-ruse, potrivit căruia ţinta atacului „este în viaţă şi totul este bine”. Maşina ar fi explodat la câţiva metri distanţă de poliţist.

UPDATE 13:20 Kremlinul: mergem înainte cu armele nucleare tactice în Belarus, indiferent de reacţia Occidentului

Rusia va continua cu planuri de desfăşurare a armelor nucleare tactice în Belarus, indiferent de reacţia Occidentului, anunţă Kremlinul, citat de agenţia de stat Tass.

UPDATE 13:10 Zelenski: Rusia torturează poporul ucrainean

În Sloviansk, Doneţk, un civil a murit, iar alţii au fost răniţi într-un bombardament rusesc, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram. „Încă o zi care a început cu terorismul Federaţiei Ruse. Statul agresor a bombardat Sloviansk-ul nostru, din păcate există un mort şi mai mulţi răniţi. Îndepărtarea resturilor este în curs. Dar inamicul trebuie să ştie: Ucraina nu va ierta tortura poporului nostru, nu va ierta aceşti morţi şi răniţi. Toţi teroriştii ruşi vor fi înfrânţi. Toţi cei implicaţi în acest atac vor fi traşi la răspundere”, a scris el pe Telegram.

UPDATE 13:00 Oligarhi supăraţi pe Putin

UPDATE 12:40 China: Arme nucleare în Belarus? Sunt necesare eforturi pentru pace

În circumstanţele actuale, „toate părţile ar trebui să se concentreze asupra eforturilor diplomatice de a rezolva criza ucraineană în mod paşnic şi de a promova în comun relaxarea tensiunilor”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a răspuns la o întrebare despre armele nucleare tactice ruseşti pe care preşedintele Vladimir Putin a declarat că intenţionează să o desfăşoare în Belarus. În ianuarie 2022, liderii celor cinci state dotate cu arme nucleare (SUA, China, Rusia, Marea Britanie şi Franţa) au emis o declaraţie, a adăugat Mao, „subliniind că un război nuclear nu poate fi câştigat”.

UPDATE 12:30 Rusia a pierdut 171.160 de militari de la începutul războiului

Rusia a pierdut 171.160 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului, un număr care include 610 de victime ale forţelor ruse în ultimele 24 de ore, indică Forţele Armate ale Ucrainei. Potrivit unui raport publicat de Statul Major ucrainean, Rusia a pierdut şi 3.595 de tancuri, 6.953 de vehicule blindate de luptă, 2.638 de sisteme de artilerie, 523 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 277 de sisteme de apărare aeriană, 305 avioane, 291 elicoptere, 216 drone, 216 elicoptere. şi 18 bărci. Autorităţile de la Kiev nu publică date oficiale despre victimele militare, iar presa occidentală nu a putut verifica aceste cifre.

UPDATE 12:20 Lipseşte un voluntar din Cehia

Un voluntar din Republica Cehă implicat în conflictul din Ucraina a dispărut de ieri, a anunţat agenţia de presă „Ctk”, pe baza celor relatate pe Facebook de organizaţia Memorial – Legiunea Internaţională Apărarea Ucrainei, care reuneşte voluntari străini care luptă pentru armata de la Kiev. Cetăţeanul ceh dispărut a fost văzut ultima oară de colegii săi în apropierea oraşelor Sloviansk şi Kramatorsk, în Donbas, în timp ce era ocupat cu transportul ajutorului umanitar de la Kiev. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ceh, Daniel Drake, a explicat pentru „Ctk” că nu există încă informaţii cu privire la dispariţia voluntarului. Săptămâna trecută a murit un alt cetăţean al Republicii Cehe care a luptat voluntar pentru forţele de la Kiev.

UPDATE 12:10 Bombe ruseşti la Doneţk, ieri a fost ucis un civil

Un civil a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi, ieri, în atacurile ruseşti din regiunea Doneţk: guvernatorul, Pavlo Kirilenko, a anunţat, potrivit Kyiv Independent. Victima a fost indicată în Krasnohorivka, o localitate la aproximativ 25 de kilometri vest de oraşul Doneţk. Potrivit lui Kirienko, în regiune au fost înregistrate 1.434 de victime şi 3.264 de răniţi de la începutul invaziei.

UPDATE 12:00 Zelenski: 1,5 milioane de adolescenţi cu risc de depresie. Războiul distruge copilăria copiilor ucraineni

„Aproximativ 1,5 milioane de adolescenţi ucraineni sunt expuşi riscului de depresie, anxietate şi alte probleme psihologice”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în mesajul său video obişnuit adresat naţiunii, difuzat aseară. „Războiul distruge copilăria copiilor ucraineni”, a spus Zelenski, subliniind că „mii de şcoli din Ucraina au fost avariate sau complet distruse”. Preşedintele ucrainean a amintit apoi că „aproape 2,7 milioane de şcolari sunt obligaţi să studieze online sau într-un format mixt”.

UPDATE 11:40 Kiev: Atacuri la Melitopol şi Mariupol ocupate de ruşi. Sediul administraţiei lovit

Explozii în această dimineaţă la Mariupol, la Doneţk, şi la Melitopol, în regiunea Zaporojie, oraşe ucrainene ocupate de armata rusă. Despre aceasta au relatat administratorii exilaţi ai celor două oraşe, citaţi de Rbc-Ucraina. Potrivit primarului Melitopolului, Ivan Fedorov, structurile în care se află administraţia rusă au fost lovite, care a declarat că în urma „bombajului de artilerie” de la Melitopol, o clădire a fost parţial distrusă, alte structuri au fost avariate, 4 persoane au rămas rănite. Un oficial al regiunii ocupate Zaporojie, Vladimir Rogov, a publicat fotografii cu exploziile.

UPDATE 11:30 Sportiv ucis pe front

UPDATE 11:00 Atacuri la Kupiansk, Limansk, Bahmutsk, Avdiivsk şi Marinsk

Forţele ruse au lansat două atacuri cu rachete, 23 de atacuri aeriene şi 38 de atacuri la sol asupra trupelor şi infrastructurii ucrainene din zone populare, potrivit ultimei actualizări a Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei raportată de Guardian. Forţele ruse îşi concentrează principalele eforturi pe desfăşurarea de acţiuni ofensive în direcţiile Kupiansk, Limansk, Bahmutsk, Avdiivsk şi Marinsk, soldaţii ucraineni susţinând că au respins peste 60 de atacuri inamice. Forţele aeriene ucrainene au efectuat trei lovituri împotriva trupelor ruse. Unităţile ucrainene de artilerie şi rachete au mai spus că au atacat un post de comandă, patru concentrări de trupe ruseşti, arme şi echipamente militare, o staţie radio de bunuri electronice şi un depozit de muniţii.

UPDATE 10:50 Statul Major: 610 soldaţi ruşi eliminaţi într-o singură zi

În ultimele 24 de ore, armata ucraineană a eliminat 610 militari ruşi, a raportat de Statul Major al Kievului, conform căruia pierderile Rusiei au depăşit deja 171 de mii de oameni. Într-un mesaj pe Facebook, corpul a spus că şase vehicule blindate de luptă, şapte sisteme de artilerie, un lansator de rachete multiple şi şapte maşini şi tancuri au fost distruse. De asemenea, potrivit Statului Major General, forţele ruse încearcă să conducă ofensiva în regiunile Kupiansk, Bakhmut, Avdiivka, Liman şi Mariinka.

UPDATE 10:40 Orlando Bloom îl întâlneşte pe Zelenski la Kiev

Numeroşi actori şi muzicieni de renume au călătorit în Ucraina de la izbucnirea războiului cu Rusia în februarie 2022. Cel mai recent a fost actorul britanic Orlando Bloom, care a vizitat ieri un centru pentru copii şi s-a întâlnit la Kiev cu preşedintele ucrainean. „Nu mă aşteptam niciodată ca războiul să escaladeze în toată ţara de când eram acolo”, a spus Bloom pe Instagram.

UPDATE 10:30 Kiev, a respins peste 60 de atacuri ruseşti în ultimele 24 de ore

Forţele ruse se concentrează pentru a lansa atacuri împotriva lui Kupiansk pe teritoriul Harkov şi Lyman, şi asupra lui Bakhmut, Avdiivka şi Marinka, pe teritoriul Doneţk, a raportat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei în actualizarea sa de dimineaţă. 

UPDATE 10:20 Dronă ucraineană interceptată înainte de a se prăbuşi în Rusia

Armata rusă a declarat că Kievul a încercat să lanseze un atac folosind o dronă de tip Strizh (Tu-141), dar aeronava fără pilot a fost interceptată de sistemul de război electronic (EW) al Rusiei. „Sistemul de război electronic Pole-21 a afectat o dronă de atac ucraineană, în urma căreia sistemul său de navigaţie a fost dezactivat. Vehiculul fără pilot, care şi-a pierdut orientarea, a căzut în apropierea satului Kireevsk, regiunea Tula”, a declarat Ministerul rus al Apărării. În explozia din cartierul Kireevsky din regiunea Tula, care a avut loc ieri după-amiază, trei clădiri rezidenţiale au fost distruse

UPDATE 10:00 Rusia va finaliza infrastructura pentru Poseidon în 2024

Rusia intenţionează să finalizeze până la începutul lui 2024 construcţia infrastructurii de coastă în Oceanul Pacific pentru andocarea submarinelor nucleare care vor transporta super-torpilele Poseidon, a informat luni agenţia de presă TASS. Rusia a declarat în ianuarie că a produs prima serie de torpile Poseidon, la patru ani după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat acest tip fundamental nou de armă nucleară strategică, confirmând că va avea propria sa sursă de energie nucleară. Detaliile confirmate despre Poseidon sunt puţine, dar este în esenţă o încrucişare între o torpilă şi o dronă care poate fi lansată dintr-un submarin nuclear. Torpilele sunt dezvoltate pentru a fi utilizate pe submarinele nucleare Belgorod şi Khabarovsk, scrie TASS. „Lucrările la construcţia infrastructurii de coastă pentru baza a două submarine cu destinaţie specială din Kamchatka sunt de aşteptat să fie finalizate la începutul anului viitor”, susţine TASS, citând o sursă de apărare neidentificată.

UPDATE 09:20 Avdiivka devine un oraş „post-apocaliptic”

Rusia transformă Avdiivka într-o „locaţie de film post-apocaliptic”, intensificând bombardamentele şi forţând închiderea aproape completă a oraşului de graniţă, a declarat duminică înaltul oficial local. Aproximativ 2.000 de civili au rămas în Avdiivka, un oraş din regiunea Doneţk, la aproximativ 90 de kilometri (56 de mile) sud-vest de oraşul asediat Bahmut, potrivit oficialilor.

Oraşul avea o populaţie, înainte de război, de peste 30.000 de locuitori. „Îmi pare rău să spun, dar Avdiivka devine din ce în ce mai mult ca un loc din filmele post-apocaliptice”, a spus şeful administraţiei militare a oraşului, Vitali Barabaş, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Evacuarea lucrătorilor din serviciul public rămaşi în oraş a început şi semnalul la telefonul mobil va fi întrerupt în curând, „pentru că în oraş sunt informatori ai ocupanţilor ruşi”, a adăugat Barabaş.

Armata ucraineană a avertizat săptămâna trecută că oraşul ar putea deveni un „al doilea Bahmut”, unde luptele intense de luni de zile au transformat oraşul în ruine. Duminică, bombardamentele ruseşti au vizat doi zgârie-nori din Avdiivka, care se află la doar 10 km de periferia nordică a oraşului Doneţk, aflat sub controlul Moscovei din 2014. 

UPDATE 08:30 NATO: Retorica nucleară a Rusiei este periculoasă şi iresponsabilă

Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a declarat duminică seara: „Retorica nucleară a Rusiei este periculoasă şi iresponsabilă”. Lungescu a spus că „NATO este vigilentă şi monitorizează cu atenţie situaţia. Nu am văzut nicio schimbare în poziţia nucleară a Rusiei care să ne conducă să o schimbăm pe a noastră. Referirea Rusiei la partajarea nucleară a NATO este total înşelătoare. Aliaţii NATO acţionează în deplină conformitate cu angajamentele lor internaţionale. Rusia şi-a încălcat în mod constant angajamentele de control al armelor”.

UPDATE 07:40 Media: trupele ucrainene au terminat antrenamentele pe tancul Challenger 2

Soldaţii ucraineni au finalizat antrenamentele pentru operarea tancurilor Challenger 2 în Marea Britanie, scrie The Guardian. „Am fost cu toţii foarte impresionaţi de nivelul de competenţă afişat şi nu avem nicio îndoială că vor folosi tancurile Challenger 2 eficient în luptele care urmează”, a spus locotenent-colonelul John Stone, care a supravegheat antrenamentul, citat de The Guardian. Pe 14 ianuarie, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunţat livrarea a 14 tancuri Challenger 2 şi a aproximativ 30 de obuziere autopropulsate AS90 de 155 mm, ca parte a unui pachet major de ajutor militar pentru Ucraina.

UPDATE 07:00 Lituania: dislocarea focoaselor ruseşti, făcută pentru a destabiliza

Vestea despre desfăşurarea focoaselor nucleare ruseşti în Belarus „este un alt factor de risc pentru regiunea baltică. Împreună cu partenerii săi euro-atlantici, Lituania va decide cum să reacţioneze la aceste planuri militariste ale regimurilor rus şi belarus”, a declarat ministrul lituanian Gabrielius Landsbergis, într-un comunicat de presă publicat ieri de ministerul din Vilnius.

Ministrul a adăugat că „sunt mişcări disperate ale lui Putin şi Lukaşenko pentru a crea un alt val de tensiune şi destabilizare în Europa. Astfel de acţiuni implică şi mai mult Belarus în războiul cu Ucraina şi în confruntarea cu lumea democratică. Belarus, care îşi pierde din ce în ce mai mult suveranitatea, sprijină şi ajută agresiunea Rusiei şi este din ce în ce mai integrată în planurile militare ale Rusiei”.

Şeful AIEA pleacă într-o nouă vizită la centrala nucleară ocupată din Zaporojie

Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, a declarat că va ajunge în curând la centrala nucleară Zaporjie, ocupată de Rusia, pentru a "evalua direct situaţia securităţii nucleare şi a siguranţei la această instalaţie".

"Îmi voi continua eforturile de a proteja centrala nucleară în timpul conflictului militar în curs de desfăşurare şi voi conduce următoarea noastră rotaţie regulată a experţilor AIEA către şi de la sit", a declarat Grossi pe Twitter.

Cea mai mare centrală nucleară din Europa, situată în oraşul Enerhodar, pe malul sudic al râului Dnipro, este ocupată de trupele ruseşti din 4 martie 2022 şi a fost deconectată complet de la reţeaua electrică ucraineană în noiembrie din cauza bombardamentelor frecvente.

Noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru planurile sale de a amplasa arme nucleare în Belarus

Ministerul de Externe al Lituaniei a transmis că va solicita noi sancţiuni împotriva Rusiei ca răspuns la planurile de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus, potrivit unui comunicat publicat duminică.

Ministerul a precizat că acest lucru va face parte din discuţiile cu partenerii săi euro-atlantici cu privire la modul de a răspunde la ultimele planuri ale Rusiei şi Belarusului şi a numit-o "încă o încercare a două regimuri dictatoriale imprevizibile de a-şi ameninţa vecinii şi întregul continent european".

"Acestea sunt mişcări disperate ale preşedintelui Vladimir Putin şi ale lui Lukaşenko pentru a crea un alt val de tensiune şi destabilizare în Europa. Aceste acţiuni târăsc Belarusul şi mai mult în războiul cu Ucraina şi în confruntarea cu lumea democratică", a declarat ministerul.

"Belarus, care îşi pierde din ce în ce mai mult suveranitatea, susţine şi ajută agresiunea rusă şi se integrează din ce în ce mai mult în planurile militare ale Rusiei, este un factor de risc suplimentar pentru regiunea baltică", a adăugat ministerul.

Autorităţile îndeamnă locuitorii să evacueze un oraş ucrainean

Autorităţile din oraşul ucrainean Avdiivka, situat în estul regiunii Doneţk, îndeamnă populaţia să se evacueze, deoarece resursele esenţiale, precum serviciile de telefonie mobilă şi electricitatea, sunt întrerupte de bombardamentele ruseşti, a declarat un înalt oficial regional.

Începând de duminică, utilităţile din oraş vor fi oprite, deoarece "tot mai mult din oraş este bombardat şi distrus zilnic", a declarat Vitalii Barabash, şeful administraţiei militare din Avdiivka, într-o postare pe Telegram.

"Oraşul este şters de pe faţa pământului. Trebuie să părăsiţi oraşul - dacă utilităţile publice (personalul) sunt evacuate", a spus el. "Vom evacua utilităţile publice în mai multe etape. Azi a avut loc o lovitură de intrare în apropierea instalaţiei companiei de utilităţi publice".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici