Războiul din Ucraina în manualele din Rusia. Elevii trebuie să răspundă la întrebarea "Ce motive au forţat Rusia să înceapă Operaţiunea Militară Specială?" / Răspunsul este unul sigur şi e dat de oamenii lui Putin

Un consilier de la Kremlin a scris un manual de istorie pentru copiii de 16-18 ani care prezintă interpretarea lui Vladimir Putin cu privire la cauzele războiului din Ucraina.

5302 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina în manualele din Rusia. Elevii trebuie să răspundă la întrebarea  "Ce motive au forţat Rusia să înceapă Operaţiunea Militară Specială?" / Răspunsul este unul sigur şi e dat de oamenii lui Putin

Războiul din Ucraina în manualele din Rusia. Elevii trebuie să răspundă la întrebarea "Ce motive au forţat Rusia să înceapă Operaţiunea Militară Specială?" / Răspunsul este unul sigur şi e dat de oamenii lui Putin

Ultimul capitol al cărţii "Istoriei Rusiei 1945 - începutul secolului XXI" se intitulează "Rusia astăzi - Operaţiunea militară specială"..

Acesta reflectă "dezamăgirea lui Putin faţă de Occident" după ce "a oferit sprijinul Rusiei SUA în timpul atacurilor de la 11 septembrie 2001, într-un gest de prietenie post-Război Rece".

"Occidentul a devenit obsedat de destabilizarea situaţiei din interiorul Rusiei. Scopul nu a fost nici măcar ascuns: să dezmembreze Rusia şi să obţină controlul asupra resurselor sale", se spune în carte, al cărei exemplar a fost analizat de agenţia de presă Reuters.

Cartea, scrisă de consilierul Vladimir Medinski şi de Anatoli Torkunov, rectorul Institutului de Relaţii Internaţionale din Moscova, le cere studenţilor să răspundă la întrebarea: "Ce motive au forţat Rusia să înceapă Operaţiunea Militară Specială?".

Răspunsul, ce apare în carte, este lupta pentru controlul Ucrainei între Rusia şi Occident, care a alimentat "neonazismul ucrainean" în încercarea de a submina Rusia.

Cartea urmează să intre în şcoli luna viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici