LIVE-TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 160. Putin avertizează în privinţa izbucnirii unui război nuclear, violenţele dintre Serbia şi Kosovo continuă, iar Nancy Pelosi vizitează Taiwanul în ciuda ameninţărilor Chinei

  • Peste 10 milioane de persoane au ieşit din Ucraina de la începutul invaziei
  • Putin avertizează că într-un război nuclear nu există câştigători
  • Rusia acuză Washingtonul că este implicat direct în războiul din Ucraina
  • Nancy Pelosi vizitează Taiwanul în ciuda ameninţărilor Chinei
  • SUA afirmă că Rusia foloseşte un "scut nuclear" în Ucraina, riscând un accident teribil
102503 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 160. Putin avertizează în privinţa izbucnirii unui război nuclear, violenţele dintre Serbia şi Kosovo continuă, iar Nancy Pelosi vizitează Taiwanul în ciuda ameninţărilor Chinei

Hepta

Rusia acuză Washingtonul că este implicat direct în războiul din Ucraina

Rusia a declarat marţi că Statele Unite, prima putere militară a lumii, este direct implicată în conflictul din Ucraina, deoarece spionii americani aprobă şi coordonează loviturile cu rachete ucrainene asupra forţelor ruseşti.

Peste 10 milioane de persoane au ieşit din Ucraina de la începutul invaziei

Peste 10 milioane de persoane au ieşit din Ucraina de la începutul războiului, pe 24 februarie, până marţi, 2 august, potrivit ONU.

Numărul de 10 milioane a fost atins marţi, a anunţat Agenţia ONU pentru Refugiaţi, citată de Sky News.

Numărul de treceri ale frontierei dinspre Ucraina a depăşit 10 milioane pentru prima dată de când Rusia a invadat ţara, susţine ONU.

Un total de 10.107.957 de treceri de frontieră dinspre Ucraina au fost înregistrate începând cu 24 februarie, arată cifrele oficiale ale agenţiei.

Rusia desemnează Regimentul Azov din Ucraina drept grup terorist

Curtea supremă din Rusia a desemnat marţi Regimentul Azov din Ucraina drept grup terorist, a declarat un corespondent Reuters aflat în sala de judecată, deschizând calea pentru ca soldaţii capturaţi să fie judecaţi în conformitate cu legile stricte antiteroriste şi să fie închişi până la 20 de ani.

Regimentul Azov, care are rădăcini ultranaţionaliste, a fost una dintre cele mai proeminente formaţiuni militare ucrainene care luptă împotriva Rusiei în estul Ucrainei. După ce a început ca o unitate paramilitară care lupta împotriva rebelilor pro-ruşi în 2014, a fost ulterior integrat în garda naţională ucraineană, potrivit Reuters.

Prima navă ucraineană cu marfă a întâmpinat vreme rea în Marea Neagră

Nava RAZONI, cu 27.000 de tone de porumb, are un nou timp estimat pentru sosirea la destinaţie. Conform datelor prezentate de marinetraffic.com, RAZONI va ajunge în portul Tripoli din Liban mâine, 3 august.

Este primul vas cu grâne care pleacă din porturile ucrainene, după începerea invaziei ruse. Dacă acest test se derulează în bună regulă, cel puţin cinci vapoare vor fi pregătite să plece cu grâne, în timp ce alte câteva ar putea ajunge în porturi pentru a prelua noi cantităţi de grâu, porumb, floarea soarelui sau alte grâne destinate exportului.

SUA afirmă că Rusia foloseşte un "scut nuclear" în Ucraina, riscând un accident teribil

Statele Unite au declarat că Rusia foloseşte cea mai mare centrală nucleară din Ucraina ca "scut nuclear" prin staţionarea trupelor acolo, împiedicând forţele ucrainene să riposteze şi riscând un accident nuclear teribil, scrie Reuters.

Rusia poate ataca Ucraina cu 40 de rachete Kalibr la un moment dat 

În Marea Neagră, 17 nave de război ale flotei inamice continuă să se adăpostească în zone sigure în largul coastei Crimeei, în apropiere de capul Tarkhankut. 

Comerţul cu cereale din Marea Neagră reintră în normalitate? 

Prima navă ucraineană care transporta 26.000 de tone de porumb a părăsit portul Odesa. Deocamdată, este prea devreme pentru a trage concluzii şi pentru a prezice evenimente viitoare. Dar portul a început să funcţioneze, traficul de export a început, iar acesta poate fi numit primul semnal pozitiv că există o şansă de a opri răspândirea crizei alimentare în lume. 16 nave îşi aşteaptă deja rândul pentru plecare. 

Nancy Pelosi vizitează Taiwanul în ciuda ameninţărilor Chinei

Preşedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, va vizita Taiwan în ciuda avertismentelor dure ale Chinei făcute în ultimele zile, susţine CNN. O potenţială vizită al celui de-al treilea om în stat din SUA în Taiwan a făcut ca astăzi Armata Populară de Eliberare a Chinei să posteze pe conturile de socializare un videoclip cu pregătirile militare efectuate de Armata Chinei. 

Putin avertizează că într-un război nuclear nu există câştigători

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că nu ar putea exista învingători într-un război nuclear şi că nu ar trebui să fie declanşat niciodată un astfel de război.

"Pornim de la faptul că nu pot exista câştigători într-un război nuclear şi că acesta nu ar trebui declanşat niciodată, iar noi susţinem o securitate egală şi indivizibilă pentru toţi membrii comunităţii mondiale", a spus el.

Tensiunile dintre Kosovo şi Serbia continuă

Camioane şi utilaje grele continuau să blocheze  drumurile care duc la punctele de trecere a frontierei Brnjak şi Jarinje din nordul Kosovo. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici