LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 302. Putin demonstrează că Rusia nu este interesată să îşi reducă eforturile de război, în ciuda taxelor tot mai mari asupra societăţii ruse - Institutul pentru Studiul Războiului / Continuă bombardamentele masive / Statele Unite vor trimite sistemul de rachete Patriot Kievului. Oficialii ucraineni sunt încântaţi de hotărârea Casei Albe

  • Zelenski este mulţumit de rezultatele primei vizite oficiale în afara ţării de la începutul invaziei
  • Preşedintele ucrainean a prezentat planul său de pace omologului american, Joe Biden
  • Biden a promis un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina
6064 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 302. Putin demonstrează că Rusia nu este interesată să îşi reducă eforturile de război, în ciuda taxelor tot mai mari asupra societăţii ruse - Institutul pentru Studiul Războiului / Continuă bombardamentele masive / Statele Unite vor trimite sistemul de rachete Patriot Kievului. Oficialii ucraineni sunt încântaţi de hotărârea Casei Albe

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE 12:50 Avetismentul Rusiei: Rachetele Patriot nu vor ajuta la soluţionarea conflictului din Ucraina 

Livrările americane de sisteme de rachete Patriot către Ucraina nu vor ajuta la soluţionarea conflictului şi nu vor împiedica Rusia să îşi atingă obiectivele, a declarat Kremlinul, citat de Sky News. 
Patriot este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană folosite de Statele Unite, iar miercuri SUA a anunţat că va trimite şi forţelor preşedintelui Zelensko.
 
Acesta este folosit în principal pentru a doborî rachete balistice şi de croazieră, iar Ucraina a cerut Occidentului unul pentru a ajuta la respingerea atacurilor ruseşti cu rachete şi drone.
 
Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu au existat semne de disponibilitate pentru discuţii de pace în timpul vizitei lui Zelenski în SUA de miercuri. 
 
 

UPDATE 11:24 Statul Major General: Rusia a pierdut 100.400 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei

UPDATE 11:00 Zelenski, ovaţionat în Congresul SUA: a promis că Ucraina „nu se va preda niciodată” 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a fost ovaţionat în timp ce se adresa Congresului SUA, promiţând că naţiunea sa „nu se va preda niciodată” şi că nu va exista „niciun compromis” în încercarea de a pune capăt războiului cu Rusia, scrie Sky News. 
 

UPDATE 10:00 Putin demonstrează că Rusia nu este interesată să îşi reducă eforturile de război, în ciuda taxelor tot mai mari asupra societăţii ruse - Institutul pentru Studiul Războiului 

 
Vladimir Putin şi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, au prezidat un colegiu al Ministerului rus al Apărării la Moscova, miercuri.
 
Cei doi oficiali au făcut mai multe declaraţii privind direcţia strategică a armatei ruse, în timpul cărora Putin a reiterat că Rusia „va asigura securitatea tuturor teritoriilor ruseşti, inclusiv a teritoriilor anexate ilegal în Ucraina”, a declarat think tank-ul cu sediul în SUA/
 
Putin şi Shoigu au respins în repetate rânduri ideea unei suveranităţi ucrainene independente şi au subliniat nevoia Rusiei de a menţine Ucraina în sfera de influenţă a Kremlinului şi de a învinge regimul „nazist” ucrainean. 
 
„Comentariile lui Putin şi Şoigu ilustrează şi mai mult faptul că Kremlinul păstrează obiective maximaliste pentru războiul din Ucraina, care includ: recunoaşterea teritoriilor anexate ilegal, schimbarea regimului guvernului ucrainean sub pretextul „denazificării”, controlul caracterului politic şi social al Ucrainei şi acordarea de către Occident a „garanţiilor de securitate” dorite de Rusia", a constatat institutul.  
 

UPDATE 9:00 SUA, concentrată pe controlul asupra alocării fondurilor pentru Ucraina

Serviciul american de investigaţii penale în domeniul apărării (DCIS) va consolida supravegherea contractelor aprobate în cadrul unei proceduri accelerate pentru lupta Ucrainei împotriva Rusiei. 

DCIS va urmări, de asemenea, potenţiala deturnare pe piaţa neagră a ajutorului american, potrivit lui James Ives, director adjunct principal al DCIS, care se află în subordinea Biroului Inspectorului General al Departamentului Apărării. Până în prezent, nicio fraudă în materie de contracte nu a devenit publică. "Riscul este foarte real în virtutea faptului că avem de-a face cu un volum incredibil de articole, multe dintre ele având capacităţi de luptă, şi o facem foarte repede", a declarat Ives într-un interviu acordat Defense News. 

 

UPDATE 8:00 Ruşii au atacat Sumy de 23 de ori ieri

UPDATE 07:00 Putin demonstrează că Rusia nu este interesată să-şi reducă eforturile de război, în ciuda creşterii impactului negativ asupra societăţii

Preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul  Apărării, Serghei Şoigu, au prezidat la Moscova un Colegiu al Ministerului Apărării. Aceştia au făcut mai multe declaraţii privind direcţia strategică a armatei ruse, în timpul cărora Putin a reiterat că Rusia „va asigura siguranţa tuturor teritoriile ruse, inclusiv teritoriile anexate ilegal în Ucraina”.

UPDATE 04:20 Fostul director al corporaţiei spaţiale de stat ruse Roscosmos a fost rănit în Doneţk

Fostul director al corporaţiei spaţiale de stat ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, a fost rănit în urma unor focuri de armă în Doneţk. Rogozin stătea cu un grup de consilieri militari când hotelul lor a fost atacat.

UPDATE 02:30 Zelenski le mulţumeşte americanilor pentru sprijinul acordat

Vorbind alături de preşedintele Camerei, Nancy Pelosi la Capitoliu, preşedintele Volodimir Zelenski a spus că discursul pe care îl va ţine în faţa membrilor Congresului nu este doar pentru parlamentari, ci pentru toţi americanii.

„Este o mare onoare pentru mine şi vreau să transmit toate (acele) mesaje pe care le-am pregătit (congresului american) în limba dumneavoastră, cu tot respectul pentru ţara dumneavoastră, pentru sprijinul acordat Ucrainei în lupta pentru libertatea ei”, a declarat Zelenski.

Rezumatul zilei

  • Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski a promis că va face tot posibilul ca ţara sa să fie învingătoare pe câmpul de luptă
  • În urma vizitei lui Zelenski, Casa Albă a aprobat un nou pachet de ajutor militar în valoare de peste 1.85 miliarde de dolari
  • Zelenski vrea ca grupul paramilitar rus Wagner să fie trecut pe lista organizazţiilor teroriste

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici