Războiul din Ucraina, ziua 532. Zelenski admite dificultăţile contraofensivei / Explozie la o fabrică de lângă Moscova / Polonia trimite mii de soldaţi la graniţa cu Belarus / Germania transferă Kievului încă două sisteme Patriot

  • Germania transferă Ucrainei încă două sisteme de apărare antiaeriană Patriot
  • Trei morţi în urma unui atac cu rachete ruseşti în Zaporojie
  • Bombele cu dispersie au provocat pierderi grele printre rândurile armatei ruse.
  • Rheinmetall cumpără 49 de tancuri Leopard 1. 30 dintre ele sunt donate Ucrainei.
30098 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 532. Zelenski admite dificultăţile contraofensivei / Explozie la o fabrică de lângă Moscova / Polonia trimite mii de soldaţi la graniţa cu Belarus / Germania transferă Kievului încă două sisteme Patriot

Volodimir Zelenski, Facebook

UPDATE 22:30 Sistemele Patriot germane vor "salva mii" de vieţi ucrainene, afirmă Zelenski

Germania a transferat Ucrainei două sisteme de apărare Patriot, foarte apreciate.

Preşedintele Zelenski a transmis un mesaj prin care confirmă că Ucraina a primit într-adevăr sistemele, înainte de a-i mulţumi cancelarului german, spunând că sistemele Patriot ar putea "salva mii" de vieţi ucrainene.

Zelenski a solicitatea adesea Occidentului mai multe arme defensive pentru a ajuta la menţinerea cerului ucrainean liber de rachete şi avioane ruseşti.

UPDATE 21:15 Zelenski a distribuit o filmare cu atacul din Zaporojie

Preşedintele Zelenski a distribuit un clip video din Zaporojie, în urma atacului cu rachete.

"Operaţiunea de salvare este în curs de desfăşurare. Toate victimele vor primi asistenţa necesară", a declarat Zelenski.

UPDATE 20:00 Trei morţi în urma unui atac cu rachete ruseşti în Zaporojie

Trei persoane au murit în urma unui atac cu rachete ruseşti în Zaporojie, a anunţat guvernatorul regional.

Anterior, un oficial local a afirmat că două persoane au fost ucise pe baza unor informaţii preliminare, dar ultima actualizare a lui Malashko indică faptul că numărul total al morţilor este acum de trei.

El a precizat că mai multe clădiri din districtul Shevchenkiv au fost distruse cu arme de "înaltă precizie".

UPDATE 19:30 Germania transferă Ucrainei încă două sisteme de apărare antiaeriană Patriot

Germania a anunţat că a livrat Ucrainei încă două sisteme de apărare antiaeriană Patriot foarte apreciate, în cadrul celui mai recent pachet de asistenţă.

Pachetul de ajutor anunţat recent include, de asemenea, vehicule de teren cu şenile Bandvagn 206, muniţie, drone de recunoaştere, mitraliere şi truse de prim ajutor.

În luna aprilie, primul Patriot trimis de Germania a fost livrat Ucrainei, iar SUA a furnizat un altul.

UPDATE 18:00 Un mort în urma exploziei unei fabrici din Rusia

Presa rusă anunţă că o persoană a murit în urma rănilor suferite după explozia produsă în Sergiev Posad.

Presa de stat citează administraţia oraşului care a confirmat că o persoană a murit la spital.

Explozia a avut loc în această dimineaţă la Uzina optico-mecanică Zagorsk, iar pe site-ul web al unităţii se precizează că aceasta produce echipamente medicale, dar şi echipamente optice pentru forţele de securitate ale Rusiei.

Serviciile de urgenţă nu suspectează că explozia a fost cauzată de un atac cu drone ucrainene, multe dintre acestea având loc la Moscova şi în zona înconjurătoare în ultimele săptămâni, în ciuda unor sugestii pe reţelele de socializare în acest sens.

UPDATE 17:00 Ucraina neagă atacul asupra centralei nucleare din Zaporojie

Un consilier de rang înalt al preşedintelui Zelenski a negat că Ucraina a încercat să atace cu o dronă combustibilul nuclear uzat de la centrala nucleară Zaporojie, după ce presa rusă a făcut această afirmaţie în cursul zilei de astăzi.

Kievul a subliniat încă o dată că centrala nu se află sub "niciun risc" în cazul unui atac ucrainean.

"Fără îndoială, Ucraina nu a efectuat niciun fel de atac cu dronă asupra centralei ZNPP, nu plănuia şi nici măcar în teorie nu va face acest lucru", a declarat Mihailo Podoliak.

UPDATE 16:00 Alertă de raid aerian emisă pe întreg teritoriul Ucrainei

Au fost emise alerte de raid aerian pe întreg teritoriul Ucrainei.

"Atenţie! Toată Ucraina este un pericol de raid cu rachete", anunţă forţele aeriene ale ţării.

"MiG-31K decolează de pe aerodromul Savaslieka. Nu ignoraţi alerta aeriană".

MiG-31K este un avion interceptor supersonic folosit de forţele aeriene ruse şi este unul dintre cele mai rapide avioane de luptă din lume.

UPDATE 15:00 Polonia va trimite 2.000 de soldaţi la graniţa cu Belarus

Polonia va trimite 2.000 de soldaţi la graniţa cu Belarus pentru a sprijini Poliţia de Frontieră, a declarat ministrul adjunct de interne.

Anunţul făcut de Maciej Wasik vine după ce ţara a fost de acord să mărească numărul de soldaţi în urma unei solicitări de întăriri făcute ieri.

Au fost exprimate îngrijorări cu privire la o potenţială acţiune militară din partea Belarusului după ce Minskul ar fi decis să desfăşoare exerciţii în Gura Suwalki, spre îngrijorarea vecinilor Polonia şi Lituania.

Oficialii bieloruşi au confirmat că o unitate de tancuri a fost supusă unor teste în poligonul de tragere Gozhsky, situat la doar 15 km de oraşul Grodno, care se află la graniţa dintre Belarus şi Polonia.

UPDATE 14:00 Presa rusă spune că a avut loc o explozie la o uzină industrială de lângă Moscova

O explozie a avut loc la o uzină industrială la nord-est de Moscova, provocând rănirea a 22 de persoane, a anunţat presa rusă, citând Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Potrivit presei ruse, explozia a avut loc la Uzina optică şi mecanică Zagorsk, care dezvoltă şi produce dispozitive optice şi optoelectrice pentru armată, forţele de ordine, industrie şi sănătate, în oraşul Sergiev Posad.
 
Postul de ştiri TASS a susţinut că sursa exploziei a fost cauzată de o "eroare umană" şi a avut originea într-un depozit de articole pirotehnice închiriat de o a treia companie pe amplasamentul uzinei.

UPDATE 13:00 Serviciul de Securitate al Ucrainei a reţinut o femeie suspectată de spionaj în regiunea Zhytomyr

O femeie a fost reţinută sub suspiciunea că ar fi spionat pentru armata rusă, a anunţat Parchetul din regiunea Zhytomyr . Se crede că femeia a cooperat cu serviciile de informaţii militare ruseşti, oferindu-le informaţii care au fost folosite pentru a lansa atacuri cu rachete.

Ea a informat armata rusă cu privire la livrările de arme, la desfăşurarea trupelor ucrainene şi la localizarea instalaţiilor militare din regiune.

Femeia a fost informată că este suspectată de comiterea unei trădări. Ea rămâne în arest fără cauţiune în timp ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) efectuează o anchetă preliminară.

UPDATE 11:00 Tanc petrolier rusesc care aprovizionează Siria, atacat de o dronă maritimă

Potrivit informaţiilor actualizate de Ministerul britanic al Apărării din 9 august, petrolierul comercial rus Sig a fost "atacat şi dezactivat în apropierea strâmtorii Kerch" pe 4 august de o dronă maritimă sau de o navă de suprafaţă fără echipaj.
 
Cu o noapte înainte, o navă de debarcare a Marinei ruse staţionată în Novorossiysk a fost avariată într-un atac similar.

UPDATE 10:00 - Atacurile ruseşti au omorât un om şi au rănit alţi 11 în ultima zi

O persoană a fost ucisă şi 11 civili au fost răniţi în urma atacurilor ruseşti din ultima zi, au anunţat autorităţile regionale Victimele au fost înregistrate în regiunile Dnipropetrovsk, Nicolaev, Harkov, Zaporojie şi Herson.

UPDATE 08:00 - Rusia a pierdut 251.620 de soldaţi în Ucraina

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat că Rusia a pierdut 251.620 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, pe 24 februarie anul trecut.
 
Acest număr include 820 de pierderi suferite de forţele ruseşti doar în ultima zi.
 
Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 4.262 de tancuri, 8.290 de vehicule blindate de luptă, 7.479 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 5.013 sisteme de artilerie, 711 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 469 de sisteme de apărare aeriană, 315 avioane, 312 elicoptere, 4.175 de drone şi 18 ambarcaţiuni.

UPDATE 05:00  - Bilanţul victimelor pentru ziua 532 de război 

  • Cel puţin 3 morţi şi 11 răniţi într-un bombardament ucrainean asupra oraşului Doneţk, a declarat un oficial desemnat de Rusia.
  • 9 persoane au fost ucise şi zeci au fost rănite în atacul rusesc asupra Pokrovsk, spune Zelenski. 
  • 3 civili ucişi şi 9 răniţi în regiunea Harkov, a declarat un oficial ucrainean. 

 

UPDATE 03:00- Forţele ruse au bombardat şapte comunităţi din nord-estul Ucrainei din Oblast Sumi pe 8 august, trăgând peste 70 de proiectile, a informat Administraţia Militară a Regiunii Sumi pentru Telegram.

 

UPDATE 01:00 - SUA vor anunţa un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

SUA vor anunţa un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina la sfârşitul săptămânii, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, pe 8 august.

UPDATE 23:00 -  Rheinmetall cumpără 49 de tancuri Leopard 1. 30 dintre ele sunt donate Ucrainei

Producătorul german de arme Rheinmetall a fost identificat drept cumpărătorul necunoscut anterior care a cumpărat recent 49 de tancuri Leopard 1 de la compania belgiană OIP Land Systems, a informat ziarul Handelsblatt pe 8 august.

 

 

Ştirea iniţială - Bombele cu dispersie au provocat pierderi grele printre rândurile armatei ruse

Contraofensiva este în impas, Dar forţele ucrainene  spulberă infaneria rusească, precum şi vehiculele şi poziţiile de artilerie ale Rusiei, deschizând calea pentru avansurile forţelor terestre.  

Eficacitatea muniţiei cu dispersie a fost demonstrată în timpul recentelor lupte din jurul Robotyne din regiunea Zaporojie, potrivit Kyiv Independent.

Bombele cu dispersie au provocat pierderi grele printre rândurile ruse, forţându-i pe invadatori să se retragă în mod haotic. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici