Războiul din Ucraina, ziua 651. Ucraina riscă să piardă războiul cu Rusia dacă nu va primi mai mult ajutor militar din SUA / Soldaţii recompensaţi cu titlul de Erou al Ucrainei vor primi apartamente din partea statului

  • Olanda alocă 2,5 miliarde de euro pentru Ucraina în 2024.
  • Secretarul Trezoreriei: Statele Unite ale Americii vor fi responsabile pentru înfrângerea Ucrainei dacă nu se adoptă legea privind ajutorul.
  • Marea Britanie anunţă un pachet de ajutor umanitar de 46 de milioane de dolari pentru Ucraina.
  • Statul Major General: Rusia a pierdut 335.110 soldaţi în Ucraina.
  • Iranul şi Rusia convin să combată împreună sancţiunile occidentale.
  • Olanda va oferi 8,6 milioane de dolari pentru a sprijini aplicarea legii în teritoriile eliberate.
  • Şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că naţiunea sa riscă să piardă războiul împotriva Rusiei dacă nu va primi mai mult ajutor militar din partea SUA.
1583 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 651. Ucraina riscă să piardă războiul cu Rusia dacă nu va primi mai mult ajutor militar din SUA / Soldaţii recompensaţi cu titlul de Erou al Ucrainei vor primi apartamente din partea statului

Războiul din Ucraina, ziua 651. Ucraina riscă să piardă războiul cu Rusia dacă nu va primi mai mult ajutor militar din SUA

O companie americană se oferă să ajute Ucraina să construiască adăposturi cu ajutorul imprimantelor 3D

O delegaţie ucraineană în SUA a semnat un memorandum cu compania Diamond Age privind cooperarea în construirea de adăposturi cu ajutorul imprimantelor 3D, a anunţat Ministerul Industriilor Strategice la 6 decembrie.

Reuters: Nepalul descoperă o reţea de contrabandă pentru recrutarea armatei ruse

Poliţia nepaleză a reţinut 10 persoane suspectate că ar percepe tinerilor locali tarife exorbitante pentru vize de călătorie în Rusia şi de a-i trimite apoi să se înroleze în armata rusă, a relatat Reuters la 6 decembrie, citând un oficial nepalez.

Ukrenergo: Centrala electrică continuă să funcţioneze în ciuda a 3 lovituri ruseşti

Forţele ruseşti au lansat trei lovituri pe timp de noapte împotriva unei centrale termice dintr-unul dintre regiunile din estul Ucrainei, dar nu au reuşit să oprească operaţiunile acesteia, a raportat pe 6 decembrie operatorul energetic de stat ucrainean Ukrenergo.

Marea Britanie anunţă noi sancţiuni împotriva furnizorilor care sprijină efortul de război al Rusiei

Noile sancţiuni vizează atât complexul militar-industrial rusesc, cât şi furnizorii săi străini, entităţile şi persoanele fizice asociate cu Grupul Wagner şi patru companii cu sediul în Emiratele Arabe Unite care ajută Rusia să se sustragă sancţiunilor privind comerţul cu petrol peste plafonul de 60 de dolari pe baril.

Ucraina "va fi terminată" dacă nu poate lupta cu Rusia

Ucraina nu are de ales decât să continue să lupte împotriva invaziei ruseşti, deoarece un final al luptei lor ar însemna sfârşitul ţării lor, a declarat ministrul olandez de externe Hanke Bruins Slot la postul de radio olandez BNR pe 5 decembrie.

Camionagii slovaci ameninţă că vor bloca complet punctul de trecere a frontierei ucrainene

Stanislav Skala, preşedintele sindicatului camionagiilor slovaci (UNAS), a declarat că înţelege că "drumul către o soluţie nu este uşor", dar că este "inacceptabil ca situaţia actuală să rămână".

Putin soseşte în Emiratele Arabe Unite în prima etapă a călătoriei în Orientul Mijlociu

A fost prima călătorie a dictatorului rus Vladimir Putin în regiune din 2019. Putin a făcut doar câteva călătorii în străinătate în 2023, după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis în martie un mandat de arestare pentru rolul său în deportările de copii ucraineni.

Pistorius: Industria de armament îşi măreşte capacitatea, Germania livrează "ceea ce poate"

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a respins ideea că Ucraina primeşte "prea puţin pentru a câştiga şi prea mult pentru a pierde" în ceea ce priveşte ajutorul militar din partea partenerilor săi, în timpul unui interviu acordat postului public german de televiziune ZDF la 5 decembrie.

Procurorii: Soldatul rus care a tras asupra civililor a fost condamnat la 15 ani de închisoare în contumacie

Potrivit procurorilor, soldatul, un locotenent superior şi rezident al Moscovei, făcea parte dintr-un grup de soldaţi ruşi care au tras asupra maşinii civile în timp ce aceasta traversa satul Velyka Komyshuvakha, în apropiere de Izium, în regiunea Harkov.

Sondaj: Ruşii sunt cei mai interesaţi să îl întrebe pe Putin când se va încheia războiul

Dacă ar avea ocazia să îi adreseze preşedintelui Vladimir Putin orice întrebare, 21% dintre ruşi l-ar întreba când se va încheia invazia din Ucraina, potrivit unui sondaj publicat pe 5 decembrie de Levada Center, o organizaţie independentă de sondare a opiniei publice cu sediul la Moscova.

Atacurile ruseşti din ultima zi au provocat moartea a 4 persoane şi rănirea altor 15 

Forţele aeriene ucrainene au declarat pe 6 decembrie că Rusia a lansat peste noapte 48 de drone asupra Ucrainei, dintre care 41 au fost distruse de apărarea aeriană.

Zelensky semnează legea care reia controalele fiscale pentru întreprinderi

Preşedintele Volodymyr Zelenksy a semnat o lege care reia inspecţiile fiscale pentru întreprinderi, a anunţat portalul online al parlamentului ucrainean la 6 decembrie.

Olanda alocă 2,5 miliarde de euro pentru Ucraina în 2024

"Lupta voastră este lupta noastră. Securitatea voastră este securitatea noastră. De aceea, guvernul olandez a alocat 2,5 miliarde de euro pentru a sprijini Ucraina în 2024", a declarat ministrul olandez de externe, Hanke Bruins Slot.

Secretarul Trezoreriei: Statele Unite ale Americii vor fi responsabile pentru înfrângerea Ucrainei dacă nu se adoptă legea privind ajutorul

Preşedintele Joe Biden a declarat că dacă Congresul nu ar vota pachetul de finanţare ar fi "pur şi simplu greşit", adăugând că "eşecul de a sprijini Ucraina este absolut nebunesc" şi "împotriva intereselor SUA".

Marea Britanie anunţă un pachet de ajutor umanitar de 46 de milioane de dolari pentru Ucraina

Cameron a anunţat anterior un ajutor umanitar în valoare de 29 de milioane de lire sterline în pregătirea primei sale călătorii la Washington în calitate de ministru de externe, la 6 decembrie.

Statul Major General: Rusia a pierdut 335.110 soldaţi în Ucraina

 Rusia a pierdut 335.110 soldaţi în Ucraina din 24 februarie 2022. Acest număr include 1.270 de pierderi suferite de forţele ruseşti în ultima zi.

SUA impun noi sancţiuni împotriva unei reţele multinaţionale care ajută Rusia

Biroul american pentru controlul activelor străine (OFAC) a impus, la 5 decembrie, noi sancţiuni vizând o reţea internaţională de achiziţii de arme care, potrivit Washingtonului, implică numeroase entităţi constituite în Cipru, precum şi întreprinderi înregistrate în Suedia, Hong Kong şi Olanda.

Apărarea antiaeriană doboară 41 de drone ruseşti peste noapte

Forţele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 41 din cele 48 de drone ruseşti în cursul nopţii de 6 decembrie, a anunţat Forţele Aeriene pe Telegram.

Marea Britanie se angajează să menţină sprijinul militar pentru Ucraina

Marea Britanie îşi va menţine sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat pe 5 decembrie David Cameron, şeful diplomaţiei britanice, în faţa legislatorilor, potrivit The Guardian.

Moscova respinge un acord "substanţial" pentru eliberarea jurnalistului şi a puşcaşului marin american reţinuţi

La 5 decembrie, Casa Albă a dezvăluit că Moscova a respins un acord substanţial în vederea eliberării jurnalistului Evan Gershkovici şi a fostului puşcaş marin american Paul Whelan.

Forţele aeriene doboară un bombardier rusesc Su-24M lângă Insula Şerpilor

Forţele aeriene ucrainene au raportat doborârea unui bombardier rusesc Su-24M în timp ce acesta încerca să lanseze rachete spre ţinte din regiunea Odesa, a declarat comandantul Forţelor Aeriene ucrainene într-o postare pe Telegram la 5 decembrie.

Slovenia va oferi Ucrainei 15 milioane de euro pentru eforturile de deminare

Ambasadorul Sloveniei în Ucraina, Mateja Prevolšek, a anunţat că ţara sa va oferi Ucrainei 1,5 milioane de euro (1,6 milioane de dolari) pentru eforturile de deminare umanitară, a anunţat Ministerul ucrainean al Economiei într-o declaraţie din 4 decembrie.

Rusia bombardează 7 comunităţi din regiunea Sumy

Forţele ruseşti au atacat şapte comunităţi de-a lungul graniţei din regiunea Sumy pe 5 decembrie, trăgând de 15 ori pe parcursul zilei, a raportat administraţia militară din regiunea Sumy.

Atacul rusesc în regiunea Doneţk a ucis un om şi a rănit 5 persoane

Forţele ruseşti au lovit oraşul Chasiv Yar din linia de front din regiunea Doneţk, ucigând un locuitor şi rănind alţi cinci în timp ce primeau ajutor umanitar, a raportat biroul procurorului regional la 5 decembrie.

Zelenski: Soldaţii recompensaţi cu titlul de Erou al Ucrainei vor primi apartamente din partea statului

Toţi soldaţii ucraineni care au primit titlul de Erou al Ucrainei de la începutul invaziei totale a Rusiei şi rudele celor decoraţi post-mortem vor primi apartamente din partea statului, a declarat preşedintele Volodymyr Zelensky pe 5 decembrie.

Iranul şi Rusia convin să combată împreună sancţiunile occidentale

Moscova şi Teheranul au semnat o declaraţie privind combaterea în comun a sancţiunilor occidentale impuse împotriva celor două regimuri din cauza rolului lor în războiul împotriva Ucrainei, a declarat pe 5 decembrie ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei întâlniri cu omologul său iranian.

Olanda va oferi 8,6 milioane de dolari pentru a sprijini aplicarea legii în teritoriile eliberate

Guvernul olandez a anunţat o finanţare de 8 milioane de euro (8,6 milioane de dolari) pentru aplicarea legii ucrainene în teritoriile eliberate de sub ocupaţia rusă, a anunţat, la 5 decembrie, Misiunea de consiliere a Uniunii Europene (EUAM) Ucraina.

Atacul rusesc asupra unui sat din regiunea Harkov distruge o unitate medicală şi provoacă o pană de curent

Forţele ruseşti au bombardat satul Kozacha Lopan din regiunea Harkov, distrugând o clinică şi lăsând locuitorii fără electricitate şi conexiune mobilă, a declarat un oficial local la 5 decembrie.

Ucraina vede un "risc mare" de a pierde războiul dacă ajutorul financiar şi militar din SUA şi UE nu va ajunge curând

Şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că amânarea asistenţei americane pentru Kiev, care este dezbătută în Congres, ar crea un "mare risc" ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia.

Comentariile lui Andriy Yermak au fost unele dintre cele mai sincere de până acum din partea unui oficial de rang înalt de la Kiev, în condiţiile în care incertitudinea se învârte în jurul viitorului pachetelor vitale de asistenţă din partea SUA şi a Uniunii Europene, în timp ce războiul dintre Ucraina şi Rusia continuă să facă ravagii.

Luni, oficiali de la Casa Albă au declarat că Statele Unite nu mai au timp şi bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul său împotriva Rusiei.

Andriy Yermak a declarat că există un "risc mare" de înfrângere a Ucrainei fără sprijinul continuu al Statelor Unite.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a cerut Congresului, în octombrie, aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanţa planuri ambiţioase pentru Ucraina, Israel şi securitatea frontierelor SUA, dar republicanii care controlează Camera Reprezentanţilor cu o majoritate redusă au respins pachetul.

Oficialii americani speră că pot obţine totuşi aprobarea unui pachet semnificativ.

Evaluarea sumbră a dlui Yermak a fost făcută cu doar câteva ore înainte ca Zelenski să se retragă de la o videoconferinţă programată cu senatorii americani pentru a-i informa cu privire la efortul de război. Liderul majorităţii, senatorul Chuck Schumer, a declarat că Zelenski era ocupat cu o chestiune "de ultim moment", fără a oferi mai multe detalii.

De asemenea, aceasta vine în urma unui nou impuls dat luni de Casa Albă pentru un sprijin suplimentar pentru Ucraina. Cu toate acestea, Congresul SUA nu este încă aproape de un acord privind un pachet de cheltuieli de compromis care să contribuie la finanţarea Ucrainei.

"Nu mai avem bani - şi aproape că nu mai avem timp", a scris Shalanda Young, directorul pentru buget al Casei Albe, într-o scrisoare adresată liderilor republicani şi democraţi, publicată luni.

Ea a avertizat că un eşec al Congresului de a aproba mai mult ajutor militar pentru Ucraina înainte de sfârşitul anului ar "îngenunchea" naţiunea în lupta sa împotriva Rusiei şi că nu a mai rămas niciun "vas magic de finanţare" din care să se scoată.

Cu toate acestea, luni, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a părut să respingă ultimele apeluri pentru acordarea de fonduri suplimentare de zeci de miliarde de dolari.

"Administraţia Biden nu a reuşit să abordeze în mod substanţial niciuna dintre preocupările legitime ale conferinţei mele cu privire la lipsa unei strategii clare în Ucraina, a unei căi de rezolvare a conflictului sau a unui plan pentru a asigura în mod adecvat responsabilitatea pentru ajutorul oferit de contribuabilii americani", a scris el pe reţelele de socializare.

De la începutul războiului, în februarie 2022, Congresul american a aprobat un ajutor militar şi economic de peste 110 miliarde de dolari pentru Ucraina. Cu toate acestea, administraţia Biden a avertizat de luni de zile că cea mai mare parte a acestor bani a fost deja distribuită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici