Reacţia furioasă a lui Trump după apariţia înregistrării care îi arată pe Trudeau, Macron şi Johnson în timp ce glumesc pe seama lui

Donald Trump a reacţíonat furios la înregistrarea în care mai mulţi lideri prezenţi la Londra făceau aparent glume pe seama lui, numindu-l pe Justin Trudeau ”duplicitar”, după care şi-a anulat conferinţa de presă şi a plecat de la summit mai devreme decăt era prevăzut iniţial, scrie The Independent.

9897 afișări
Imaginea articolului Reacţia furioasă a lui Trump după apariţia înregistrării care îi arată pe Trudeau, Macron şi Johnson în timp ce glumesc pe seama lui

Cum a reacţionat Trump după apariţia înregistrării care îi arată pe Trudeau, Macron şi Johnson în timp ce glumesc pe seama lui

Preşedintele american a fost întrebat dacă a văzut clipul video în care mai mulţi parteneri internaţionali păreau făcând glume pe seama conferinţei de presă explozive pe care a susţinut-o alături de Emmanuel Macron şi stilul său diplomatic imprevizibil la recepţia de marţi seară de la Palatul Buckingham.

”Tocmai aţi văzut cum fălcile echipei sale stăteau să cadă pe podea!”, ar fi spus Trudeau despre Trump în timp ce vorbea cu Boris Johnson, Macron şi prinţesa Anne.

”Ei bine, el are două feţe”, a declarat Trump despre premierul canadian, atunci când a fost întrebat miercuri după-amiază şi a sugerat că afirmaţiile acestuia s-au bazat pe frustrarea generată de solicitarea SUA de a contribui mai mult la NATO.

Vorbind alături de Angela Merkel miercuri, Trump a adăugat: „Sincer, Trudeau este un tip simpatic, îl consider un tip foarte simpatic”.

„Dar ştii că adevărul este că i-am spus că nu plăteşte 2% şi cred că nu este foarte fericit pentru asta. Nu plăteşte 2% şi ar trebui să plătească 2%. Este Canada, au bani şi ar trebui să plătească 2 la sută, aşa că l-am sunat la asta şi sunt sigur că nu a fost mulţumit de asta, dar aşa este”, a adăugat Trump.

Republicanul a spus că după o întâlnire programată cu liderii danezi în această după-amiază, se va întoarce ”probabil”direct la Washington. Glumind cu un reporter, Trump a spus: „Vom discuta despre Groenlanda? Tu ce crezi? Este un subiect bun”.

Ulterior, Trump a declarat prin Twitter că va avea o altă întâlnire cu premierul Italiei, Giuseppe Conte, după cea cu reprezentanţii Danemarcei.

Apoi, acesta a spus că nu va susţine conferinţa de presă programată, spunând că acum a condus suficient de multe dintre ele.

Cu toate acestea, NATO a avut de două zile ”extraordinare”, liderii angajându-se să contribuie cu mai mulţi bani la alianţă, Trump a insistat: „Există un spirit mare”.

Preşedintele şi soţia sa, Melania, anterior trebuiau să părăsească Londra la ora 05:00 după-amiază, în urma conferinţei de presă.

În propria conferinţă de presă, Johnson a respins informaţia conform căreia el şi alţi lideri au glumit cu privire la Trump, denumind-o „fără niciun sens”.

Răspunzând la întrebarea dacă l-a luat în serios pe preşedintele SUA, a spus: „Nu ştiu de unde vine asta.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
trump,
summit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici