Reacţia Kremlinului după ordinul CEDO de eliberare a lui Navalnîi: ”Este ilegal”

  • Kremlinul a declarat că ordinele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de eliberare a opozantului Alexei Navalnîi sunt „ilegale”.
  • CEDO a ordonat Rusiei să-l elibereze imediat pe Navalnîi.
  • Rusia invocă noua sa Constituţie, care pune interesele naţionale deasupra dreptului internaţional.
7249 afișări
Imaginea articolului Reacţia Kremlinului după ordinul CEDO de eliberare a lui Navalnîi:  ”Este ilegal”

Foto: Profimedia

Kremlinul a declarat că ordinele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de eliberare a opozantului Alexei Navalnîi sunt „ilegale”.
 
Decizia CEDO echivaleaz[ cu „o încercare foarte serioasă de a interfera cu problemele judiciare interne ale Rusiei,” a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia de presă Interfax, citată de dpa.
 
Ministerul Afacerilor Externe şi al Justiţiei din Rusia făcuse remarci similare marţi, după ce CEDO a ordonat Rusiei să-l elibereze imediat pe Navalnîi.
 
Curtea a declarat că a luat în considerare pericolul în care se află Navalnîi în închisoare atunci când a luat decizia, la cererea avocatului criticului Kremlinului. Astfel de decizii se iau rar, în cazurile de pericol iminent sau de daune ireparabile.
 
La rândul său, Rusia invocă noua sa Constituţie, care pune interesele naţionale deasupra dreptului internaţional.
 
"Nu, nu căutăm nicio confruntare", a spus Peskov ca răspuns la întrebarea dacă Rusia se gândeşte să părăsească Consiliul Europei, organismul pentru drepturile omului cu care are legatură CEDO.
 
După ce a supravieţuit unei tentative de otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok şi a primit tratament în Germania, Navalnîi s-a întors în Rusia la jumătatea lunii ianuarie şi a fost imediat arestat.
 
El a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare sub acuzaţia de încălcare a eliberării condiţionate. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici