Reacţia lui Mubarak după condamnarea pe viaţă: Fostul preşedinte egiptean refuza, plângând, să părăsească elicopterul care l-a adus la închisoare

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a refuzat, plângând, să părăsească elicopterul care l-a transportat de la tribunalul unde a fost condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă, până la închisoarea din Tora, la sud de Cairo, potrivit unui oficial din serviciile de securitate.

1097 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Mubarak după condamnarea pe viaţă: Fostul preşedinte egiptean refuza, plângând, să părăsească elicopterul care l-a adus la închisoare

Reacţia lui Mubarak după condamnarea pe viaţă: Fostul preşedinte egiptean refuza, plângând, să părăsească elicopterul care l-a adus la închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El plângea şi nu voia să părăsească elicopterul. Membri ai securităţii au fost nevoiţi să-l convingă să coboare", a precizat acest oficial.

Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a fost condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei care a dus la înlăturarea sa de la putere în 2011. Unul dintre avocaţii săi a anunţat imediat că acesta va face apel împotriva condamnării.

După încheierea şedinţei, Mubarak, care până în prezent era în arest preventiv la un spital militar, a fost transferat de la tribunal într-o aripă medicală a închisorii din Tora, o suburbie situată la sud de Cairo.

El a asistat impasibil la citirea verdictului, întins pe o targă, la fel ca la celelalte şedinţe de judecată, cu privirea ascunsă de o pereche de ochelari fumurii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici