REACŢIA lui Putin după doborârea avionului rus: "Lovitură aplicată în spate care va avea consecinţe grave. Este o crimă comisă de complici ai teroriştilor"

Doborârea avionului militar rus este o "lovitură aplicată în spate" de către Ankara şi va avea "consecinţe grave" pentru relaţiile Rusiei cu Turcia, avertizează preşedintele rus, Vladimir Putin.

33812 afișări
Imaginea articolului REACŢIA lui Putin după doborârea avionului rus: "Lovitură aplicată în spate care va avea consecinţe grave. Este o crimă comisă de complici ai teroriştilor"

Vladimir Putin: Doborârea avionului rus va avea "consecinţe grave" (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Doborârea avionului rus este o lovitură aplicată în spate", a declarat Vladimir Putin, aflat în vizită în Iran.

"Incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor dintre Rusia şi Turcia", a adăugat Putin, conform Reuters.

Avioane militare turce au doborât, marţi dimineaţă, o aeronavă de vânătoare rusă, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar au fost omorâţi de insurgenţi sau de terorişti, în Siria.

Vladimir Putin: Doborârea avionului rus de către Turcia, "crimă" comisă de "complici ai teroriştilor"

Doborârea avionului militar rus de către Turcia reprezintă "o crimă" comisă de "complici ai teroriştilor", a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, avertizând că Rusia nu va tolera astfel de atacuri, informează Itar-Tass.

Putin a subliniat că, din informaţiile pe care le are, avionul rus doborât de Turcia era în spaţiul aerian sirian, în zona Lattakia.

"Dar, oricum, piloţii noştri şi avionul nu reprezentau nicio ameninţare la adresa Turciei. Acest lucru era evident. Participau la operaţiuni împotriva reţelei teroriste Stat Islamic", a afirmat Putin după întrevederea cu regele Abdallah al Iordaniei.

"Pierderea de astăzi reprezintă o lovitură aplicată în spate de către complici ai teroriştilor, iar Rusia nu va tolera acest lucru", a avertizat Putin, referindu-se la atitudinea Turciei.

"Rusia a considerat Turcia întotdeauna un prieten, nu doar un vecin. Nu am idee de ce a trebuit să se întâmple ce s-a întâmplat acum, dar în orice caz relaţiile nu mai sunt aceleaşi", a insistat liderul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici