Reacţia lui Trump, după ce CIA a concluzionat că ordinul de ASASINARE a jurnalistului Jamal Khashoggi a fost dat de prinţul saudit bin Salman

Preşedintele american Donald Trump a declarat că concluziile CIA, privind implicarea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman în uciderea jurnalistului Jamal Khashogii, sunt „foarte pripite”, dar posibile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

4100 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Trump, după ce CIA a concluzionat că ordinul de ASASINARE a jurnalistului Jamal Khashoggi a fost dat de prinţul saudit bin Salman

Foto: Wikipedia

Liderul de la Casa Albă a informat că va primi un raport complet privind acest caz marţi.

Raportul de marţi va explica pe cine consideră Guvernul Statelor Unite că este responsabil de asasinarea lui Jamal Khashoggi. Deocamdată este neclar cine va elabora acest raport.

Afirmaţiile lui Trump au fost făcute la câteva ore după ce Departamentul de Stat a informat că Guvernul va lucra pentru a determina cine este responsabil pentru crima comisă în consulatul saudit de la Istanbul.

"Relatările recente privind faptul că Guvernul SUA are deja o concluzie nu sunt adevărate. Rămân o grămadă de întrebări la care nu este un răspuns", a declarat Heather Nauer, purtătoarea de cuvânt a Departamentul de Stat.

Donald Trump a discutat la telefon cu directorul CIA, Gina Haspel şi cu secretarul de Stat Mike Pompeo, a afirmat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Huckabee.

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici